Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Var mısın yok musundaki gizli yaşam

Var mısın yok musundaki gizli yaşam
 

Bu bir yarışma. Hemde fazlaca ilgi gören bir yarışma. Fakat bu yarışmanın birde sahne arkası var. Akın akın başvuran insan yığınları içinden seçilen şanslı kişilerin ilginç hikayeleri zaman zaman yansıyor ekranlara. Mutlu maskelerin arkasındaki hüzün ve baş döndürücü bir paranın etrafındaki etkileyici dans. Dışardan bakıldığında, kolay para kazanmayı teşvik eden bir yarışma gibi görünmesine rağmen, aslında hiçte öyle olmadığı, içine girilince anlaşılıyor. Öyle zor bir maratonki sormayın gitsin. 4 mülakat seçiminden başarı ile çıkmanızdan sonra ayrı bir koşuşturmaca ve meşakkat dönemi başlıyor arkasından. Gece yarılarına kadar süren çekimler ve sizle beraber çekimlere gelmek zorunda olan yakınlarınız.

Bu inanılmaz atmosfere, yarışmacı olacak olan, ortağım Metin Özkaya ile gittiğim için tanık oluyorum. O çekimdeyken, bende izleyiciler arasında oluyorum. Yarışmaya girecek olanların dışında, birde ilk defa yarışmacı olmak için elemelere katılanlarda ayrı bir renk katıyor ortama. Yani anlayacağınız tam bir cümbüş. İnsanlar birbirleriyle yeni dostluklar kuruyorlar. İnternette form dolduran ilginç kimliklerin seçilerek çağrılması nedeniyle, adeta seçilmişlerin rengarenk esprileri uçuşuyor havada. Tabiki dostluklarda kuruluyor.

Bu sıcaklık ve samimiyet yarışma esnasında hiç beklemediğimiz patlamalara ve ruhi boşalmalara da sebep olabiliyor. Temeli çok sağlam atılan ve güvene dayalı bu inanılmaz atmosfer, insanın bütün sıkıntılarını atacağı bir terapi salonu haline geliyor bir anda. İşte bu bakımdan yarışma bir anda farklı bir boyuta giriyor. Yaşamın gerçekleri su yüzüne çıkıyor ve paranın dışında manevi eksikliklerinde itirafları geliyor sıra sıra. Belkide programı çekici kılan ve merakla izlettiren püf noktalarının başında geliyor kişiliklerin su yüzüne çıkması.

Paranın miktarının büyük oluşu ve yarışmacıların hangi kutuları açarak hedefe yürüyeceklerinin merakı da izleyicileri ekran başına bağlıyor. İnsanlar evlerinde, ben olsaydım ne yapardım gibi sorularla aralarında da iddialaşarak zevkli dakikalar geçirebiliyorlar.

Hülya Kanatlı / HÜLYALAR

 
Toplam blog
: 34
: 1384
Kayıt tarihi
: 05.03.07
 
 

İstanbul doğumluyum. Sosyal antropoloji bölümü mezunuyum. Güzel sanatların her dalı ilgimi çekmiştir..