Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Var mıyız, yok muyuz?

Var mıyız, yok muyuz?
 

Bu oyunun nasıl oynandığını biliyoruz.


Acun Ilıcalı'nın sunduğu ve aylardır izlenme rekorları kıran Var Mısın? Yok Musun? yarışması ilk zamanlar ilgimi çekse de sonra bu program nasıl her gün yayınlanır, birkaç aya kalmaz kesin yayından kalkar diye düşünmeme neden olmadı değil... Ancak ne program yayından kalktı, ne de bana hasıl olan bayma durumu uzun sürdü. Evet, bu program aylardır yayında, ikinci sezona girdi ve izlenme rekorları kırıyor. Bunun nedeniyse bizim tipik alışkanlığımız olan televizyon sevdası değil sadece. Hayata dair birtakım gerçekleri gözler önüne seriyor olması...

Risk almak hepimizin kolayca yapabildiği bir şey değil hayatta, bu program insanları birtakım riskler almaya itiyor. Hamdi Bey'den gelen teklifi kabul etmeyip, içinden ne çıkacağını asla bilemedikleri kutuları açmalarına, devam mı tamam mı deyip dememek arasında gel-gitler yaşamalarına neden oluyor yarışmacıların... Biz de heyecanla kendimizi onların yerine koyup ben olsam ne yapardım, hangi kutuyu açtırırdım gibi düşüncelere dalıyoruz haliyle... Haliyle bu da bizi yarışmaya daha bir kilitliyor, hatta hiç tanımadığımız insanların akıbetine seviniyor veya üzülüyoruz. Seyirciler genelde yarışmacıların risk almasını, teklifi kabul etmeyip yarışmaya devam etmesini istiyor enteresan şekilde. Neden? Çünkü yapamadıklarımızı yapan insanlar görmek bize keyif veriyor, tıpkı doktor olmak isteyip de okuyamayan bir annenin çocuğunu tıp fakültesine gönderme sevdası gibi, biz de başımıza gelse alamayacağımız risklerin başkaları tarafından alınmasını görme isteğiyle yanıp tutuşuyoruz.

Şu an hayat da benim ve en yakınımın önüne iki kutu koymuş bulunuyor, birinde 1 YTL diğerinde 500.000 YTL. Enteresan şekilde ortası yok, ya hep ya hiç durumu yani. Kutumuza gitmeyip teklifi kabul etmek cazip gelmiyor, kutuyu açtırmaksa oldukça riskli. Vefakat karar belli, kutuya gidilecek, açıp neler olacağı görülecek. Bu durumda pek çok insan vardır eminim, alınması gereken riskleri alıp almamakta kararsız. Herkesin kendi bileceği iş tabi ama biz bu riski alıyor ve kutumuzda ne olduğunu merakla bekliyoruz. Acun'un yarışmacılarından tek farkımızsa, kutudan ne çıkacağını ne zaman öğreneceğimizi bile bilmiyor olmak... Biz teklife yine de yokuz.

Şimdi aynı soru size, var mısınız yok musunuz önünüzdeki kutudan çıkana razı olmaya?

 
Toplam blog
: 3
: 644
Kayıt tarihi
: 15.10.08
 
 

1983 yılında Marmara' nın küçük bir şehrinde doğdum. Şu an Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri F..