Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzm Dr Rengin Türkgüler

http://blog.milliyet.com.tr/dr.rengin

27 Aralık '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Varis hastalık mı estetik sorun mu

Varis hastalık mı estetik sorun mu
 

Varis bayanlar için çoğu zaman estetik bir sorundur.


Varis hastalığı kimilerine göre bir estetik sorun olarak görülürken kimileri için ise önemli bir sağlık sorunudur.

Biz doktorlar için öncelikle bir sağlık sorunudur. Tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Bize başvuran hastaların öncelikleri aslında hastalığa bağlı ağrıların ve diğer şikayetlerin sona ermesini sağlamaktır. Ancak özellikle bayan varis hastalarının önceliği kimi zaman estetik nedenler olabiliyor.

Varis bacak toplardamarlarının sağlıklı olarak çalışmaması ve kirli kanı kalbe oradan da akciğere taşıyamaması nedeniyle ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Bu sağlık sorunu hastaları için çoğu zaman bir takım şikayetleri ortaya çıkarır. Bu şikayetler şişlik, ağrı, kaşıntı, kramp ve görsel olarak hoş olmayan görüntünün yanı sıra açılan yaralardan oluşur.

Öncelikle varis tedavisi bu şikayetleri sonlandırmak için yapılması gereken bir hastalıktır. Varis hastalığı tedavi edilmemesi halinde ilerleyen evrelerde daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Örneğin açılan yaraların iyileşmemesi ve dolayısıyla bacağın kaybına kadar giden bir sürece neden olabilir. Bu nedenle varis tedavisi ihmal edilmemelidir.

Varis hastalığı estetik kaygılar ile de yapılmaktadır. Bu kaygıların başında kılcal damar yoğunlaşması olan bacaklardaki hoş olmayan görüntüdür. Bu nedenle kılcal damar tedavisi şeklinde bilinen kılcal varis tedavisi de önemli bir yer işgal etmektedir. Estetik varis tedavisi bu nedenle yapılmaktadır.

Her halikürda varis hastalığına önem verilmeli ister estetik nedenlerle ister diğer akut şikayetleri gidermek amaçlı olsun tedavisi en kısa zamanda planlanmalı ve yaptırılmalıdır.

İyi ve sağlıklı günler dilerim.

Girişimsel Radyoloji Uzmanı
Dr. Rengin TÜRKGÜLER
https://www.varisklinik.com.tr
mail: info@drrengin.com
Tel:0 532 385 31 93

 
Toplam blog
: 18
: 1325
Kayıt tarihi
: 09.11.15
 
 

Radyoloji Uzmanı olan Dr. A. Rengin TÜRKGÜLER 1975 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk,Orta ve Lise e..