Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzm Dr Rengin Türkgüler

http://blog.milliyet.com.tr/dr.rengin

09 Ağustos '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Varis Tedavisinden Korkmayın

Varis Tedavisinden Korkmayın
 

Varis hastalığı, varis nedir?

Varis hastalığı uzun yıllar boyunca kalp damar cerrahları tarafından takip edilerek tedavi edilen bir hastalıktı. Ancak artık varis cerrahlar tarafından takip edilen bir hastalık olmaktan çıktı. 

Varis nedir?

Varis bacak toplardamarlarında oluşan yapısal bir bozukluktur. Bu bozukluk damarların içinde bulunan kapakçıkların bozulması ve görevini yapamaması ile kendisini gösterir. Bacak toplardamarları içinde bulunan kapakçıklar damarların içindeki kirli kanın tek yönlü olarak yol almasını yani kalbe doğru gitmesini sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu kapakçıklar tek yönlü çalışırlar. Yukarı çıkmak isteyen kanın yukarı çıkmasına izin verir fakat aşağı doğru kaçmasını önlerler. Böylece bacak toplardamarları içindeki kanın tek yönlü olarak yol alması sağlanır. Varis hastalığında ise damarların içindeki bu kapakçıklar kapanmazlar ya da sızdırmaya başlarlar. Kirli kan kalbe doğru gitmesi gerekirken aşağı doğru geri kaçarlar ve varis hastalığı oluşur. 

Varis tedavisi geçmişte nasıl yapılıyordu?

Varis tedavisi geçmişte kalp damar cerrahları tarafından takip ediliyor ve yapılıyordu. Kalp damar cerrahları varis tedavisini varisli damarı bacak dokularını ameliyat ile koparıp çıkarıyor ve böylece kirli kanın bacak dokuları arasına kaçmasını önlüyorlardı. 

Varis Tedavisi şimdi nasıl yapılıyor?

Varis hastalığının tedavi yönteminin cerrahi olması ve iyileşme süresinin çok uzun ve ağrılı geçmesi pekçok varis hastasının tedavisini ertelemesine neden oluyordu. 2000 li yılların başlarında girişimsel radyoloji uzmanları tarafından varis hastalığının ameliyatsız yöntemlerle tedavi edilmesi için bir takım çalışmalar yapılmaya başlandı. Bu yöntemlerde varisli damarlar koparıp çıkarmak yerine damar yerinde bırakarak tamamen kapanmasını sağlayan yöntemler bulundu. Lazerle varis tedavisi bu yöntemlerden biri olarak bu gün kullanılmaktadır. Tedaviyi girişimsel radyoloji uzmanları ultrason ile takip ederek yapmaktadırlar. 

Varisin tedavisinin ameliyatsız şekilde yapılması sayesinde ağrılı ve uzun iyileşme süreci son bulmuştur. Varis tedavisi olmak artık korkulacak bir şey değildir. 

Girişimsel Radyoloji Uzmanı
Dr. Rengin TÜRKGÜLER
https://www.varisklinik.com.tr
mail: info@drrengin.com
Tel:0 532 385 31 93

 
Toplam blog
: 18
: 1325
Kayıt tarihi
: 09.11.15
 
 

Radyoloji Uzmanı olan Dr. A. Rengin TÜRKGÜLER 1975 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk,Orta ve Lise e..