Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '07

 
Kategori
Anneler Günü
 

Varlığın en büyük hediye: Anne

Varlığın en büyük hediye: Anne
 

Uzun süredir bakmadığım bir fotoğraf var karşımda az önce albümler içinden seçip, çıkardığım. Senin üzerinde güzel bir beyaz elbise, ben de ise bebekliğin değişmez kıyafeti zıbın...Ve o da beyaz. Uyumluyuz anlayacağın. Karşılıklı gülüyoruz objektiften habersiz birbirimize bakıp, gülücüklerle konuşurken. Öyle içten tebessüm var ki yanaklarında, her bakışımda bir yenilik keşfediyorum.

Kollarındaki rahatlığım, yanaklarımdaki muzip tebessümden belli oluyor, ''uyumayacağım işte, boşuna ninni söylüyorsun'' bakışını sana yöneltirken. Kimbilir, ne kadar uğraşmışsındır ''uyu da ben de biraz dinleneyim'' umudunu kaybettiğin anda babama devrettiğin ''Tuğba nöbeti''ni. Yıllardır anlatmakla bitiremediğiniz anılardan biliyorum yaramaz bir çocuk olduğumu. Beni uyutabilmek için, odalara kurulan salıncakları, kullanırken titizlendiğin porselenleri, yemek takımlarını, su içtiğim bardakları bahçede kırılmış olarak gördüğündeki yüz ifadeni şimdi çok iyi anlıyorum. ''Bu kadarı da olmaz ama'' dedirttiğim cambazlık çalışmalarımı balkondaki masa üzerinde uygulamaya çalışırken, sana yaşattığım korku ve stresle kendine gelemediğini, o haldeyken dikkatimi dağıtıp bir anda belimden kavrayarak kucağına alma hikayemi, kardeşimle ikili olduktan sonra devam ettiğimiz afacanlıkları nasıl unuturum. Unutulur mu, tesadüfen evin önünde bekleyen itfaiye aracına tırmanarak gezmeyi hedeflerken senin çağırmanla inmek zorunda kaldığımız bu ve benzeri maceralarımız. Çocukluk günlerimizden bahsedilirken, ''ikiniz gibisi yoktur, erkek kardeşiniz kuzu gibiydi, yaramazlıkları olmadı'' fikri ağırlık kazansa da onun da macerları vardı elbet. Ben bilmez miyim, kardeşimi ? Mümkün mü yaramazlık olmaması. Gerçi, bizim gibi olmadığı doğruydu ama yine de biliyorum işte, onun da çok akıllı durmadığı zamanları.

Bugün, 13 Mayıs 2007... Doğduğumuz anda, sıcak nefeslerini, koşulsuz sevgilerini hissettiğimiz, kollarında rahat uyuduğumuz, sevinçler, hüzünler, korkular, heyecanlar yaşattığımız annelerimizin günü.... Kimi zaman arkadaş, kimi zaman anlaşılmaz bulduğumuz, canımız yandığında adlarıyla ağladığımız, ''Yanımdasın ya, daha ne isterim...Armağanı hak eden sensin ama varlığın bizlere en büyük hediye'' dediğimiz, şarkıların, şiirlerin, en güzel sözlerin ilham kaynaklarının günü.

Anne sevgisini tanıyamayan, o'nun varlığından, sıcaklığından mahrum çocukları, yüreği yananları unutmayalım, yalnız bırakmayalım. Annemize sarılırken, ellerinde çiçeklerle soğuk mezar taşlarını okşayan, gözleri nemlenen evlatların annelerinden duaları eksik etmeyelim. Bir gün değil, her gün özel olsun sevgileri.....Kutlu Olsun tüm annelerin, annelerimizin günü....

resim kaynağı: www. unseenwings.com/gallery/images

 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..