Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '12

 
Kategori
Deneme
 

Varolmak gerek yeniden

Varolmak gerek yeniden
 

Duyguları en'lerde yaşamak. Hıçkıra hıçkıra ağlamak bazen, kahkahalarla gülmek durup dururken. Her mutluluğun içinde bir hüzün, her hüznün içinde bir mutluluk aramak. Bunu yaparken bile yüzünden eksik etmemek tebessümü. Çok şey yaşamamak ama çok şey hissetmek. Hissetmek diyorum, mucize gibi. Bir sürü rengi var.. bir sürü tadı.. Parmak uçlarınla dokunduğun duvarların arkasını görmek gibi. Ya da görememek. Görebilmek, ya da görememek...

 
Bazen omuzlarını kaldıramazsın, taşıyamacağın yükler bindirilmiştir o yorgun bedenine. Kim bilir, belki de sen yapmışsındır bunu. Sen istemişsindir yorgun olmayı. Sen, kendi ellerinle, kendi yorgunluğunu yaratmışsındır farkında olmadan. İsteklerinle, hayallerinle, umutlarınla.. O kadar kırılmışsındır ki, mecalin kalmamıştır yeniden varolmaya.. Yürümek istersin, sonsuzluğa, kendi ayaklarınla en uzağa. Kaybolmak istersin belki, tüm kırık parçalarından kurtulmayı. Terk etmek istersin tüm incelmiş, ama inceldiği yerden kopamamış bağlarını.. Ama imkansızdır, nereye gidersen git, ne yaşarsan yaşa, seni bırakmaz ki o ipler.. seni bırakmaz ki kalbin, hislerin..
 
Peki ne yapmak gerek!? Tüm kapıları kapayıp gelenleri engellemek mi? Perdeleri açmayıp güneşi izlememek mi? Kulaklarını tıkayıp söylenen sözleri, çalınan şarkıları duymamak mı gerek? Gözlerini bağlayıp, görmemek mi etrafta olup bitenleri, bitememişleri..? Çıkışlar hep mi imkansızı gösterir? Hep aynı sona mı çıkar yollar? 
 
Alışmak gerek belki de. Kabullenmek gerek. Dayanmak gerek. Her şeye rağmen, yine "yaşamak" gerek. En başından, gidebildiği yere kadar. Bitebildiği yere kadar sürdürmek gerek oyunları. Çünkü insan ancak geçmişine baktığında boş bir hayat yaşamamış olduğunu fark edince rahatlar, huzur bulur. Bir insanın ancak yaşadıkları ya da yaşayacakları hafifletir yüklerini. 
 
Bu yüzden, derin bir nefes almak ve her ne kadar mecalin kalmamış olsa da, kırık parçaların, kopamamış iplerinle, mutluluklarını da unutmadan, varolmak gerek yeniden. Yaşamaktan korkmadan.
 
Toplam blog
: 30
: 503
Kayıt tarihi
: 27.02.11
 
 

Hayatı film gibi yaşayan, başından dert eksik olmayan, durup dururken ağlayabilen ama herşeye rağ..