Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '18

 
Kategori
Siyaset
 

Varoştan Metro Geçmez

 
Uzun yıllar iktidar olmadı ne yapıp ne yapamayacağını bilemeyiz ama görünüş zengin partisi
 
Ak Partinin fakirlerden oy aldığı, bu oyu alabilmek için eh biraz da hizmet yaptığı, fakirliği kullandığı doğru olsa bile CHP’deki bu garip anlayış onlarda yok
 
Nedir bu garip anlayış? Alt tarafı köy yolu asfalt olsa ne olur toprak olsa ne olur zamanla olur. Metro merkezi yerlere yapılır, Taksim dururken Alibeyköy deresinden mi metro geçecek?
 
Doğruya doğru, CHP iktidarda olsaydı ne Esenler’den ne de Alibeyköy’den metro geçmezdi. Yapamaz demiyorum yapmazdı çünkü bu anlayışa göre (ileri, modern bakış açısı) nerede gelişme varsa metro oraya yapılır. Belki Avrupa’da da  böyle, metro kent merkezinde olur.
 
AKP yıllardır işte bu anlayışla kazanıyor. CHP ‘nin yaklaşımı doğru olabilir ama (Tokyo’nun mahallelerinden metro geçmez belki de ama Tokyo’nun bizdeki gibi mahallesi yok belki de) klasik doğru bu, gelişmiş ülkelere özgü. 15 milyon İstanbullu Beyoğlu’nda yaşamıyor. Kitaplardan okuyarak şehir kurulmuyor.
 
Yani biz biliyoruz cumhuriyet hükümetlerinin anlayışı, Taksim Paris, Ümraniye köy. Hayat Taksimde yaşanıyormuş Ümraniye’de metroya ne gerek varmış. CHP’liler bana kızmasınlar, düşünce böyle ve CHP’de de sanki bu anlayış halen devam ediyor. 
 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..