Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Vaser Liposuction veya Vaser Lipo Nedir?

Vaser Liposuction veya Vaser Lipo Nedir?
 

Vaser liposuction, ultrasonografik ses dalgaları kullanılarak vücudun çeşitli bölgelerinden yağ alınması işlemidir. En son teknoloji Vaser lipo, ultrasonik ses dalgaları kullanarak yağları parçalamakta ve yağlar sıvı haliyle aspire edilir. Bundan dolayı dalgalı yüzey görünüm vaser liposuction  sonrasında oluşmamaktadır. Vaser liposuction yönteminde kullanılan ses dalgaları, sadece yağ hücrelerini hedef almakta ve diğer yöntemlerin aksine, bazı önemli dokulara (bağ dokusu, damar ve sinirler gibi) zarar vermemektedir. Bu yağ aldırma yöntemiyle, hastalar hızlı bir şekilde günlük hayatlarına dönebilmektedirler.
 
Ayrıca uygulaması esnasında parçalanan yağlar, özel kanüller vasıtasıyla dışarı alınır.
 
Anestezi Yöntemi
Bu teknikte genellikle birden fazla bölge bir arada yapıldığından ve bölgeler karın, sırt; bacak gibi geniş bölgeler olabildiğinden genel anestezi hasta rahatlığı açısından daha uygundur. Ancak daha küçük ve az alanda ki bölgelerde, lokal anestezi veya sedasyon yöntemi de uygulanabilir. Hangi anestezi yönteminin uygun olacağı, hastanın sağlık durumu, uygulanacak bölgedeki yağ oranı ve alanın genişliğine göre belirlenmektedir.
 
FDA tarafından onaylanan bu yöntem; vücudun karın, popo, kol, bacak, diz, yanak, gıdı, göğüs gibi vücut bölgelerinde, yağları parçalayarak etkili bir sonuca yardımcı olur. Erkeklerde görülen jinekomasti yani meme büyüklüğü sorunu içinde oldukça efektif bir yöntemdir.
 
Operasyon sonrası ne zaman normal hayatıma dönebilirim?
Vaser lipo işlemlerinde, cihazın özellikle yağ dokusuna spesifik olması ve kaslar, damarlar ve bağ dokuya zarar vermemesi dolayısıyla iyileşme süreci oldukça hızlıdır. Daha az morarma, kanama ve kızarıklıklar görülür. Bu da normal hayata 3 gün içerisinde başlayabilmenizin nedenidir. Tam olarak vücutta ki ödemin atılarak derinin normal yapıya ulaşması ortama 1 ay civarı sürer. Bu süreden sonra kıvrımlı, ince hatlar daha net olarak ortaya çıkar. 
 
Erkeklerde görülen meme büyümesi tedavisinde vaser liposuction etkili midir?
Erkeklerde çeşitli nedenlere bağlı olarak görülebilen meme büyümesi, vaser cihazı ile eritilerek dışarı alınmaktadır. Ayrıca vaser cihazı sertleşmiş meme dokusu üzerinde de kuvvetli etkiye sahiptir. Meme dokusunda oluşmuş yağlar ultrasonik ses dalgalarıyla eritilir, dışarı alınır ve deri sıkılaştırılır. Erkeklerde görülen meme büyümesinde en etkili yöntemlerden biridir. 
 
Vaser Liposuction Sonrası Süreç Nasıldır?
Vaser Liposuction sonrası hastamızdan korsesini 3 hafta boyunca kullanmasını isteriz. Morlukların şiddeti hafiftir ve çok hızlı iyileşir. Her cerrahi işlemde olduğu gibi, iyileşme döneminde vücut bir miktar ödem toplayabilir. Ancak vaser lipo yaptıranlar, ilk haftadan sonra ödemlerin inmesiyle incelme etkisini görür ve bu etki 10. günden itibaren oturur. 
 
En sık sorulan sorulardan biri de “Bu ameliyat yazın olmak için uygun mudur” şeklindedir. Aslında her operasyon, her mevsim yapılabilir. Hava şartları iyileşme dönemine pozitif ya da negatif bir etki yapmaz. 
 
 
 
Toplam blog
: 77
: 145
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

Estetik Cerrahi dünyasının sayılı kadın cerrahlarından Op.Dr.Eser Aydoğdu  Samsun doğumlu… Erciye..