Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '19

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Vaser Liposuction

Liposuction özellikle kadınlar arasında oldukça yaygın olan bir estetik uygulamadır. Vaser liposuction ise bu işlemin ultrasonografik ses dalgaları kullanılarak uygulandığı tekniğin adıdır.
 
Vaser liposuction tekniği hem uygulanma şekli hem de sonuçları ile oldukça rağbet gören teknikler arasında yer alıyor. Bu uygulama bölgesel yağlanma için son derece etkili çözümler sunsa da, bütün estetik işlemlerde olduğu gibi doğru planlama önemlidir.
 
Kimler Yaptırabilir?
Vaser liposuction tekniği kilo vermek isteyenlere çözüm sunmaz. Liposuction uygulamaları ile ilgili bilinen en büyük yanlış şüphesiz ki bu uygulama ile kilo vermenin mümkün olacağının düşünülmesidir.
 
Liposuction uygulamalarının bütün türleri diyet ve spor ile incelme elde edilemeyen bölgeler için uygundur. Bu uygulama kişinin kilo vermesini sağlamak için değil, inatçı yağların meydana getirdiği görünümü düzeltmek için tercih edilir. 
 
Bu nedenle vaser liposuction için uygun adayın ideal kilosunda olması önemlidir. Fiziksel olarak sağlıklı her birey vaser liposuction yaptırabilir. Diyabet hastalığı olan, dolaşım sorunları yaşatan, uygulamanın yapılacağı bölgede ya da bölgenin yakınlarından ameliyat geçirmiş olan kişiler için vaser liposuction riskli olabilir. 
 
Bu tür durumlarda alternatif yöntemlerin değerlendirilmesi daha doğru olacaktır. Yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, sistemik rahatsızlıklar, sinir sistemi hastalıkları olan kişilerde de vaser liposuction uygulaması tercih edilmeyebilir. Bu tür rahatsızlıkları olan kişilere uygulama yapılacaksa da tıbbi olarak etraflı bir değerlendirme ve operasyonun etki alanının daraltılması sonrası yapılması tercih edilmektedir.
 
Hangi Bölgelerde Etkili?
Vaser liposuction uygulaması hem kadınlarda hem de erkeklerde etkili sonuçlar alınmasına olanak sağlar. Oldukça popüler olan bu uygulama kadınlar arasında özellikle basen, bel, iç bacak ve karın gibi yağların zor eritildiği bölgelerde popülerdir.
 
Erkeklerde jinekomasti için oldukça sık tercih edilen vaser liposuction bel ve karın bölgesi yağlanmalarında da tercih edilmektedir. Vaser liposuction uygulaması her yaştan insana uygulanabilse de özellikle etkili sonuçlar alınması için cildin elastikiyetini kaybetmemiş olması önemlidir.
 
Cilt elastikiyetinin azaldığı durumlarda bölgeden çıkarılan yağ dokularından sonra sarkmalar meydana gelmesi mümkündür. Bu durumlarda uygulama sonrasında germe operasyonları ve cilt elastikiyetini düzelten uygulamalarla uygun çözümler oluşturulabilir.
 
Prof. Dr. Şükrü Yazar
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
 
 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..