Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Vatan borcunu kim ödüyor? Yeter artık ödemiyorum!..

Vatan borcunu kim ödüyor? Yeter artık ödemiyorum!..
 

Son otuz yıldır ayrılıkçı terör örgütü PKK ve Metropol temsilci KCK(Türkiye Meclisi) ile yapılan mücadelede uygulanan veya denenen başta ‘askeri,’ ‘sosyo-ekonomik’ ve hatta ‘siyasal’ sayılabilecek ‘çözüm alternatifleri’ sonuç vermemiştir.

Bu arada Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ’ın verdiği bilgiye göre 1 Ağustos 1984 - 8 Haziran 2012 tarihleri arasında 411 subay, 375 astsubay, 585 uzman jandarma/uzman erbaş ve 4798 erbaş/er olmak üzere toplam 6169 Mehmetçik şehit olmuştur.

Bu ulusun ‘vatan borcunu’ Mehmetçikler ödüyor!

Hangi anaların ‘kınalı kuzusu’?

Hangi babaların ‘aslan oğlu’?

Kim bunlar?

TV ekranlarında yuvalarına ‘ateş düşen’ ‘şehitlik mertebesine ulaşan’ ‘Mehmetçikler’ senin benim gibi halk çocukları, Turgut ÖZAL’ın deyimi ile ‘orta direk’ veya ‘düşük gelirli’ ailelerin çocukları…

TV ekranlarında siz hiç milletvekilinin, başbakanın, aşiret reisinin, çiftlik ağasının, genel müdürün, holding CEO’sunun, altın veya tahıl tüccarının, evlerinden şehit uğurladıklarına tanık oldunuz mu?

Hayır!

‘Orta direk ailenin’ oğlunun ‘şehitlik mertebesine adaylığı’ ‘banko’ geçmektedir. Kesinlikle ‘kaçış’ yok!  ‘Olasılık yüzdesi’ takdir-i ilahinindir.

Varsılın oğlu ise ‘cennete’  aday olamamaktadır. ‘Şehitlik mertebesine ulaşma’ olasılığı yüzde sıfırdır.

Türkiye’de ‘zorunlu vatan hizmetinin’yerine getirilmesi prosedüründe ’her nasılsa’ ‘kantarın topuzu’ yine‘varsıl aileye’ dönüyor.  

Bu nasıl oluyor?

Siz paradan haber verin!

Ama bir şartla, yurtdışında çalışmış olanlar, bedeli 5112.00 Avro dövizle, sadece 21 gün askerlik temel eğitimini yerine getirirler.

15 ay ve 6ay olarak yapılan askerlik hizmetinin 9ay olarak değiştirilmesi gündeme gelmişken ben tüm dünyadaki askerlik uygulamalarını araştırdım.

Yaptığım araştırmalar sonucu halen dünyanın birçok ülkesinde ‘zorunlu askerlik modeli’ uygulanmaktadır.

Bazı ülkelerde: ABD, Bulgaristan, Fransa, İngiltere, Japonya, Kanada, Pakistan, İsveç, Letonya, Lübnan, Avustralya, Sri Lanka, Barbados, İtalya, Belçika, İspanya, İrlanda, Macaristan Lüksemburg, Makedonya, Karadağ ve burada belirtmediğim diğerlerinde de ‘profesyonel/gönüllü’ askerlik sistemi uygulanıyor.

Askerlik hizmeti ‘zorunlu olmayan’ bu ülkelerde ise ‘anlaşmalı’ oldukları süre boyunca ‘askere’ ‘maaş’ verilerek ‘meslek’ olarak yerine getirilir. 

İster  ‘profesyonel,’ ister ‘gönüllü’ veya ‘maaşlı’ bu ‘zorunlu olmayan model’ ‘sosyal yapımız’ ve‘ekonomik sistem’ içinde sivil toplum kuruluşlarının(STK) öncülüğünde kamuoyunda tartışılmalıdır.

Acaba bizim yapımıza ne kadar uygundur?

ÜLKEMİZDE “ZORUNLU OLMAYAN MODEL” ‘SOSYAL ADALET’ ve ‘EŞİTLİK İLKESİNİ’ SAĞLAR MI?’

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..