Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Vatan nasıl satılır?

Vatan nasıl satılır?
 

Türk doğulmaz! Türk'üm diyebilen herkes Türktür...


“Yazılamayan gerçekler… ”Türkiye’nin gündeminde olması gereken asıl soru bu. İnsan kendi yaşadığı uğruna savaştığı kan döktüğü vatanını nasıl satar? Bu yazımda ülkenin artık hangi raddeye geldiği ve nasıl getirildiğini anlatacağım.

*** *** ***

23 Nisan 1920’den bugüne kadar geçen zaman 90 yıl, Osmanlı döneminden beri devam eden bir çalışmanın sonucu olarak artık ülkesini satan kişiler alalen ortalıkta dolaşıyor. Kimi normal vatandaş, kimi saygın kişiler, belki onlarda farkında değiller ülkelerini sattıklarının… Bilerek yapanlarda var bu işi! Bilmeden yapanlar (yaptırılanlar) ise vatan için yapıyorsunuz, ülke çıkarı için diyerek kişinin milli duygularını okşayarak yapılıyor. Bakınız faili meçhul cinayetlerine, 80’lerin Türkiye’sine gençlerin karıştığı olaylara…

*** *** ***

<ı>“Sağ-Sol” dediler anlamadılar

Ben suçlu aramıyorum. Fakat artık bu oyunları öyle göstere göstere yapıyorlar ki görmek isteyenin adeta gözüne sokuyorlar. Kimin ne olduğunu da çok iyi biliyorum! Burada hepsini yazacak değilim. Önemli olan bu oyunlara alet olmamaktır. Seksenli yıllardan bahsettim. Öğrenci olayları gençlerin silahlı çatışmaları sağcı-solcu diye ayrılmaları birbirine düşman olmaları. Sabahleyin sağcı diye tabir edilen grubun kullandığı silahı akşam solcu diye tabir edilen grubun kullanması “?” (kullanılan aracı kim). Ölen gençlerimiz kim? Bizim evlatlarımız. Sonuçta ne oldu ülke karıştı. Darbe oldu. Halen daha o yılların acısını çekiyoruz…

*** *** ***

<ı>Olmayanı var ettiler

Ülkemizin milli birliğini kardeş yapısını bozmaya çalışan art niyetli insanlar her zaman olmuştur. Günümüzde de bu düşünceye sahip yanlış düşünceye sahip vatandaşlarımız var. Bilinçli olarak yapılan bu olaylar 2000’li yılların Türkiyesi’nde Lazlar ve Kürtler üzerinde oynanmaya başlandı. Laz vatandaşlarımız bu oyuna gelmediler. Kürt vatandaşlarımız ise içlerinde kötü niyetli insanlar olmasından dolayı daha rahat kandırıldılar. Orta Doğu’ya hükmetmek için Kürtler üzerinden oyun oynanıyor. Bu 5 yıllık bir oyun değil… Bölgeye hakim olmak isteyen ABD, İngiltere gibi ülkeler Kürt halkını oyuncak gibi kullanıyorlar. Benim içime sindiremediğim olaysa hem bizim iktidarımızın bu devletlerin istediği gibi davranması hem de bizim Kürt vatandaşlarımız, kardeşlerimiz 1000 yılı aşkın süredir beraber yaşadığımız. Aynı topraklarda barış içerisinde yaşadığımız vatandaşlarımızın bu oyunlara gelmesidir.

*** *** ***

<ı>Bize düşen görev…

Yapılan bu oyunların farkına varmalıyız. Türk-Kürt demeden ayrım yapmadan birlikte yaşamalıyız. Her ne sebeple olursa olsun insan aslını inkâr edemez. Etmemelidir. Demokrasi kavramına sıkışıp kalmış bizim siyasetçilerimiz çoğununda bu kavramı bildiğinden emin değilim. Bu topraklarda yaşanlar Türk bayrağını ve devletin bölünmez bütünlüğünü kabullenecek, ondan sonra aslını söyleyebilecektir (Her millet için). Bu konuda bize düşen görev önce Türk olmayı öğrenmektir. Türk doğulmaz! “Türk olunur” Türküm diyen herkes Türk’tür bunun istisnası olmaz.

-

<ı>“<ı>Kendini bilen ve gerçek vatanı Türkiye’yi seven her insan düşündüğünde olanların farkına varır. Herkesin düşünme özgürlüğü var. Bunu belirli kişilere bırakmayın!<ı>”

-

SAMET SERBEST

<ı>S&S (Her Zaman Önde)

Serbestler@windowslive.com

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..