Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Vatandaş bilmek istiyor, doğalgazı kaça ithal ediyoruz...

Vatandaş bilmek istiyor, doğalgazı kaça ithal ediyoruz...
 

Her yıl birkaç defa yapılan doğalgaz fiyatlarını yeniden düzenleme , yani Türkçe söylersek zam insanları isyan noktasına getirdi. Uzman araştırmaları bakın ne diyor.

İki odalı bir evde yaşayan, kombi kullanan 3 kişilik bir ailenin aylık doğalgaz faturası geçen yıl 200 TL, elektrik faturası da 50 TL idi.

Doğalgaza nisanda yapılan zam ile bugünlerde yapılacak zam kombi ile ısınanların aylık faturasını 200 TL’den 275 TL’ye; elektriğe nisanda ve bugünlerde yapılacak zam aylık elektrik faturasını 50 TL’den 60 TL’ye çıkaracak.” Evet bu daha şimdilik. Nedense doğalgazı kaça ithal ettiğimizi bilemiyoruz. Neden? Nedenini de bilmiyoruz. Bir kanun çıkarmışlar, buna göre size kaça malettiğimizi, ithal fiyatımızı söylemeyiz diyorlar. Allahallah!... Şeffaflıkları ile öğünenler vatandaşın kullandığı gazın geliş fiyatını vatandaştan saklıyorlar.

Tek söyledikleri BOTAŞ zarar ediyor. O yüzden zam yapıyoruz. Botaş’ın 2011 zararının 1.3 milyar TL olduğunu biliyoruz. 2012 yılı 6 aylık zararı ise 700 milyon TL olarak tahmin ediliyor. Bu zarar rakamlarının kapatılabilmesi için doğalgaza yüzde 30 zam yapılması gerektiği hesaplanıyor.

Bizden alış fiyatını sakladıkları için kusura bakmasınlar onların zarar ettiklerine inanmıyoruz. Ben hiç şirketi zarar ettirdi diye işten atılan bir BOTAŞ yetkilisi duymadım.

Ya dosdğru, insanları kandırmadan gazı kaça aldıklarını açıklarlar, veya insanlar bu işte bazı dolapların döndüğünden kuşkulanır. Hemde devasa dolapların.

İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..