Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Vatandaş derdini Başkan Türk'e anlatıyor...

Vatandaş derdini Başkan Türk'e anlatıyor...
 

VATANDAŞ DERDİNİ BAŞKAN TÜRK'E ANLATIYOR...


Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk tarafından 29 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından başlatılan Halk Günü uygulaması, her geçen gün daha fazla vatandaşın katılımı ile kitlesel hale dönüştü. Başkanlık makam odasının yetersiz kaldığı Halk Günü’nde vatandaşlar, Akdeniz Belediyesi’nin 210 kişilik konferans salonunda ağırlandılar.

Halk Günü’nde ilk olarak söz alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, bu yoğun katılımın, uygulamanın amacına ulaşmasının bir göstergesi olduğuna dikkat çekti. Vatandaşlar tarafından en fazla dile getirilen sorunun işsizlik olduğuna değinen Başkan Türk, “Hepiniz hoş geldiniz. Halkımızın sıkıntılarını bizzat anlatması için her hafta Çarşamba gününü Halk Günü ilan ettik. Benim burada iş taleplerine ilişkin söylemek istediğim, Türkiye’deki kriz ortamında belediyemiz olanaklarıyla istihdam sorununa tam anlamıyla çözüm getirmemizin olanaksız oluşudur. Ancak biz bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye olarak İlçemiz sınırları içinde bulunan işadamları ile görüşerek diyalog yoluyla tespit ettiğimiz işsiz vatandaşlarımıza öncelik tanınması konusunda kapsamlı bir çalışma yapacağız.

Bunun dışındaki belediyemizi ilgilendiren sıkıntılarınızı çözmek için Akdeniz Belediyesi’nin müdürleri burada, başkan yardımcıları buradadır. Bu problemleri çözmek için biz sizlerin hizmetinizdeyiz” dedi.

Daha sonra söz alan vatandaşlar, bazı mahallelerde gürültü ve görüntü kirliliği yaratan işyerlerinin ilgili sanayi bölgelerine taşınmasından çeşitli imar uygulamalarına ilişkin sorun ve taleplerine kadar pek çok konuda Başkan TÜRK’ten talepte bulundular. Başkan TÜRK’te beraberinde bulunan Belediye Yöneticilerine talimat vererek vatandaşların sorunlarının çözümünü sağladı.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..