Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '12

 
Kategori
Haber
 

Vatandaş elektrik faturasına isyan ediyor...

Vatandaş elektrik faturasına isyan ediyor...
 

Adıyaman'da 36 yaşındaki Kasım Turan adlı vatandaş, evine gelen ve yüksek bulduğu 89 liralık elektrik faturasını ilginç bir yöntemle protesto etmiş.

 

Üzerinde iç çamaşırı kalıncaya kadar soyunup, üzerinde "Kanımızı da mı alacaksın AKEDAŞ" yazılı siyah çelenkle AKEDAŞ binasına gelip protesto etmiş. Protesto polisin çabası ile son bulmuş.

 

Kasım Turan şöyle konuşmuş : "Faturayı ödeyemediğim için elektriğim kesildi. Bu ay 89 lira fatura gelince şoke oldum. İncelediğimde 49 liralık enerji kullandığımı, 40 liranın ise açma-kapama ve fonlardan dolayı istenildiğini görünce deliye döndüm. Geçiçi olarak çalıştığım işte asgari ücret alan birisiyim ve faturayı ödeyemiyorum. Kullandığım enerjinin iki katı para isteyenler bizi soymak istiyor."

 

Vatandaş haklı. Dolaylı vergiler ile bütün yükü normal vatandaş çekiyor. Zenginlerden yeterince vergi alınamıyor. Asıl vergiyi parası olandan, rant elde edenden almaları gerekirken bütün yük emeği ile çalışanların sırtına bindiriliyor. Sadece elektrik de değil, akaryakıt, telefon, internet, doğal gaz, banka işlem ücretlerinde de  vatandaş eziliyor. Vatandaşı koruyan politikalar uygulanmalı. Vergi adil olmalı. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalı. Normal ücretli geçinenlere verilen yıllık zamların hiç bir değeri kalmıyor, hatta verilen zamdan daha çok vergi alınarak vatandaş daha da mağdur ediliyor.

 

Örneğin su paraları vatandaşa fazla gelmiyor. Çünkü belediyeler su ücretini koyarken adil olmayı, makul olmayı gözetiyor ama akaryakıt, telefon, doğal gaz, banka işletim ücretlerinde vatandaşın durumu hiç değerlendirilmiyor. Yöneticilerin, siyaset kurumunun vatandaşın sesine kulak vermesi lazım. Elektrik su, ve internet kullanımı vbg. nimetler dünyada artık en temel insan hakkı olarak değerlendiriliyor. Bu hizmetlerin hem kalitesi artırılmalı hem de ücretleri düşürülmeye çalışılmalıdır.

 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..