Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '18

 
Kategori
Güncel
 

Vatandaşın Sırtına Yüklenmemeli

Vatandaşın Sırtına Yüklenmemeli
 

pasaport


Bilindiği gibi alınan kararlarla ülkemiz vatandaşının kimlikleri, pasaportları ve sürücü belgeleri yenilenmektedir. Yenilenmeleri elbette ki hükümetin bir tasarrufudur buna kesinlikle bir diyeceğimiz yok ancak bu yenilemelerin de acı tarafı vatandaşa yüklenen ücretlerdir. Milyonlarca vatandaşımız kimliklerini yenilerken ödedikleri paralar can sıkmaktadır. Bunlar mademki yenilenecek ve vatandaşın buna bir diyeceği olmamasına rağmen bunun ceremesini de vatandaşın sırtına yüklemenin de bir anlamı yoktur diye düşünüyorum.

Bir düzenleme yapılırken vatandaşın canını sıkacak bir konumdan kaçınmak gerekmiyor mu? Şimdide yeni alının bir kararla pasaport ve sürücü belgelerinin yenilenmesi artık nüfus müdürlüklerinde yapılacak Bu karar alınırken yine bilinen o malum yük yine vatandaşın sırtına yüklenmiş görünüyor. Yeni kimlikler için her vatandaş 18.50, pasaport için 108 TL, sürücü belgeleri için ise 134 lira para ödenecek.

Her bir yenilemenin ardından vatandaşın sırtına yük yüklemenin bir alışkanlık haline geldiği ülkemizde zaten kıt kanaat geçinenlerin yükünü daha da ağırlaştırmanın bir anlamı var mı? Bir nebzecik olsun vatandaşın rahat nefes alabilmesine olanak sağlayacak bir şeyler yapma düşüncesi hiç mi hasıl olmayacak? İğneden ipliğe yapılan acımasız zamlar yetmiyormuş gibi üstüne üstlük yenilenecek olan kimlik, Sürücü belgesi, pasaport gibi işlemlere de vatandaşın cebini yoklamanın yetkili mercilere ne kazandırır bilemem ama bunun son derece vatandaşın canını sıktığını özellikle vurgulamak isterim.

 
Toplam blog
: 3
: 258
Kayıt tarihi
: 03.04.18
 
 

Özel bir şirkette Pazarlamacıyım. 10 yıldır bu sektörde yer alıyorum. İş dünyasını da yakından ta..