Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '06

 
Kategori
Haber
 

Vatandaşlık hakkım

Basbakanlar basbakan olmadan once parti genel baskani sifati ile parti programlarini, aciklayarak, bunlari kitapcik haline getirip halka ulastirirlar. Iktidara geldikleri taktirde, parti programlarini uygulayacaklarini bildirirler. Halktan ulke yonetimi icin 5 seneligine kendilerine oy vermelerini isterler. Bu programin icerisinde yillardan beri butun politikacilarin soz veripte yapmadigi seyler vardir genelde.

Parti programlari genelde birbirine benzer. Kucuk partiler daha farkli radikal programlarla geldikleri icin genelde milletvekili cikaramazlar, yada az sayida milletvekilligi alirlar cunku soylemleri halka cazip gelmez. Neticede bir yada birkac parti bir araya gelerek hukumet olurlar. Ulkeyi yoneten kisilerin gorevi devraldiktan sonraki yasamlari, mali, mulku sarfettikleri sozler, davranis sekilleri topluma mal olur. Cunku ellerindeki guc tum ulkenin gucudur. Isterlerse ulkeyi satarlar, isterlerse kaosa suruklerler. Yaptiklari yanlis uygulamalardan sorumludurlar, soyledikleri hatali sozlerden sorumludurlar, attiklari imzalardan sorumludurlar. Cunku yasama ve yurutmenin en ust noktasindadirlar. Tabiki elestirilmeyi de hosgoru ile karsilayacaklardir. Gerekirse yuce divanda bile yargilanacaktirlar eger anayasa ya da yasalarin kendisine vermis oldugu yetkilerin disina ciktigi takdirde.

25 senelik milliyet okuru olarak bu tepkimi yapma hakkini kendimde buluyorum. Kimse bu yazilardan dolayi incinmez, bizim Avrupa Birligi ulkelerinden fazlagimiz var eksimiz yok, onlarin bize gelin bizimle birlikte olun diye yalvarmasi gerkiyor. Turkiye genc nufusu ile dunyanin gipta ile baktigi bir ulkedir.

Bugun Turkiye'nin kis basina dusen geliri 12 bin dolar olmasi gerkirken cok daha asagilardadir. Tarim, turizm, hayvancilik, balikcilik, tekstil ve deri sektorleri cokmustur. Bu sektorlerde calisan elemanlar issizdir, hicbir is sahasi acilmadigi gibi, kitlerin satisindan sonra arsalar imara acilarak o kurumda calisan personel isten cikarilmaktadir. Butun bunlarin sebebi olan kisileri elestirince de birileri incinirler diye dusunuyorsaniz. Size soyluyecegim sey yazi birilerini memnun etmek icin yazilirsa ona yikama yaglama denir, ama muhakkak gunun birinde odullendirilirsiniz. Eger birilerinin canini sikarsaniz sevilmezsiniz, ben sevilmemeyi tercih ederim. Eger insan gibi insan olmayacaksam. Anayasanin ve yasalarin bana verdigi haklarima sahip cikamiyacaksam.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...