Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Vatani görevlerini doğuda ve güneydoğuda yapan erlere ayrıcalık tanınmalı.

Vatani görevlerini doğuda ve güneydoğuda yapan erlere ayrıcalık tanınmalı.
 

Neden böyle bir öneri de bulunuyorum.

Bir kere şu an ülkemizin özellikle güneydoğusunda kalleş, acımasız  ve ülkemiz bütünlüğüne göz dikmiş bir terör örgütüne karşı mücadele ediyoruz. Bu tam anlamıyla bir vatan mücadelesi değil. Terörizme karşı mücadele. Güvenlik sorunu var karşımızda. Genel bir savaşla karşı karşıya değiliz.

İkinci husus ise, güneydoğu da askerlik yapan gençlerimiz ölüm tehlikesi ile devamlı burun buruna iken, diğer bölgelerde vatani görev yapanlar, bir tehlike ile karşı karşıya değiller.

Ortada büyük bir haksızlık var. Tabii ki vatanımız için canımızı vermeye hazırız, kişisel menfaatlerimizi gözönüne almayız  ve  alamayız.. Ama,  kırk senedir devam eden terör mücadelesinde adaletsizliğe bir son vermek gerektiğine bütün kalbimle inanıyorum.

Oğlumun biri "kısa dönem askerlik" için kura çekiminde, Polatlı'yı, bir sonraki sırada çekimi yapan arkadaşı ise Hakkari Uludere'yi çekti. Biz sevinirken, öbür aile perişan oldu. Neyse ki her ikisi de sağ salim döndüler.

Çocukları güneydoğuya giden ailelerin, askerlik süresinin bitişlerini, büyük bir endişe içinde beklediklerini, çok iyi biliyorum. Zira evlatları her an kalleş bir saldırı veya mayın patlaması ile karşı karşıyalar. Bu endişe aylarca sürmektedir.

Onun için Güneydoğu ve Doğu'da vatani görevini yapan erlere, ayrıcalık tanınmasından ve mali destek görmelerinden yanayım.

Benim önerilerime gelince.

- Erlere, askerlik görevleri süresince, asgari ücret verilmesi.

- Askerlik süresinin tamamını doğu ve güneydoğuda geçiren erlerin çocuklarının eğitiminin, devlet tarafından karşılanması.

- Şehit olma halinde,erlerin bakmakla yükümlü olduğu ailesine maaş bağlanması, çocuklarının eğitiminin devletçe karşılanması.

Veya devletin koşullarına uygun başka ayrıcalıklar tanınması olabilir.

Vatan müdafaası için pazarlık yapılmaz. Ancak kırk senedir devam eden ve ne zaman biteceği bilinmeyen (pek uzun süreceğini zannetmiyorum, yolun sonuna geleceğiz) bir mücadele olduğu için ve genel bir savaş niteliği taşımadığı için tehlike bölgelerindeki vatan evlatlarımıza ayrıcalık tanınmasını önermekteyim.

Birlik, huzur ve zafer içinde yaşamak dileklerimle.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..