Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '17

 
Kategori
TV Programları
 

Vatanım Sensin'de günümüz ile 98 yıl önceki terör aynı; Acı, gözyaşı!

Vatanım Sensin'de günümüz ile 98 yıl önceki terör aynı; Acı, gözyaşı!
 

03 Medaya'nın yapımcılığını üstlendiği Vatanım Sensin'de ; Günümüzde patlatılan terör saldırılarının aynısı, bundan 98 yıl önce de aynısı yaşanır. Terörün bugünkü etkileri neyse, o gün de aynı etkiyi yapar.

Yapımcılığını Yağmur Taylan - Durul Taylan'ın üstlendiği, başrollerini Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Onur Saylak, Okan Yalabık, Şebnem Hassanısoughı, Saadet Aksoy, Senan Kara, Fatih Artman, Baki Davrak, Celile Toyon, Hakan Salınmış, Boran Kuzum, Kubilay Aka, Pınar Deniz, Miray Daner, Tuğrul Tülek, Mert Denizmen, Aslı Omağ, Genco Özak, Yasemin Szawlowski ve Can Kolukısa oynuyor.

Senaryosunu: Nuran Evren Şit, Ali Aydın ve Nergis Otluoğlu Akoğlu birlikte yazmışlar.

19.Bölümde, Azize Kordon'da halka konuşma yaparken, patlamak üzere olan bir bomba ihbarı yapılır. General Cevdet, derhal oraya gider halkı ve oradan uzaklaştırmaya çalışır. Bomba yüklü çanta bulunur, derhal denize atılır. O anda patlar, her tarafa dağılan parçacıklar onlarca kişinin yaralanmasına sebep olur. Ortalık panikle karışık savaş alanına döner. Ölenler yaralananlar, şok geçirenler...

Hasibe babaanne, hastanede yatan, şokta olan torunu Yıldız'ın başına gelir.

Ekran Alıntısıv.s.19.2

Yapanlara beddua o gün de aynıdır. Hasibe Nine; "Bunca yaşım var, bunca insan gömdüm. Bunca savaş gördüm, lakin bu, bunca masumu, bunca biçareyi kıymak, kendini Azrail yerine komak, Azrail saymak, bunu yapanın yeri cehennemin dibidir. Rabbim onları kendi kanlarıyla boğsun inşallah!"

Ekran Alıntısıv.s.19.3

Daha sonra başına gelen ağabey Ali Kemal de; "Yıldız, geldim, burdayım. Seni bi daha hiç bırakmayacağım. Sen de beni bırakma ne olur. bu yaptıklarını ödeteceğim. And olsun."

Ekran Alıntısıv.s.19.4

Teğmen Leon; "Atina'daki bir gazeteci yazmış gibi bir basın bildirisi yazar. "Bugün (Smyrna) Simirna'nın bağrına bir ateş düştü. Öyle bir ateş ki, anaların yüreğini, babaların ciğerini, kardeşlik için barış için buraya ekilen filizleri cehenneme kesti. Türk, Yunan, Rum, Ermeni, Bulgar, Çerkez, Arnavut... Yıllardır birbirini düşmüş her bir ırk, her bir vicdan bu ateşten nasibini aldılar. Ölen yine de sadece evlatlar oldu. Her kim ki, Simirna'nın bağrına bu ateşi saldıysa, niyeti aşikardır. Her kim ki bugün her milletten insanın yaşadığı Kordonu kana buladıysa niyeti bizleri birbirine kırdırmaktır. Yunan halkı bu vahim olayın bu felaketin acısını Türk kardeşleriyle paylaşmaktadır. Kanatları olmayanlar, uçurumları aşamaz. Tek bir kanat hiç bir kuşu uçurmaya yetmez. O vakit bugün Simirna halkına sesleniyorum. Gelin birbirimizin kolu kanadı olalım., gelin bu oyunu bozalım. Uygarlıklar kanla değil, günül bağı ile ayakta kalırlar. Bu kez biz de savaşa gönül verelim. Andrea Zakis"

Bu bildiriyi babası General Vasili de çok beğenir, basılıp halka dağıtılmasını ister. (Ben beğendim ve aynen burada aktarmak istedim.) Teğmen Leon bu yazının fikri için babasından aferin alır.

Vatınım Sensin benim ilgi izlediğim bir dizi. 100 yıl öncesinden günümüze göndermeler yapıyor. Bu da izleyicin diziye olan ilgisini arttırıyor.

Bu bölüm sonunda Hilal ile ağabeyi Ali Kemal, ölen askerler yüzünden tartışırken Teğmen Leon ve Yunan askerleri etraflarını sarar. Çatışma sonunda vurulanlar olur.

Geçen Perşembe dizinin tanıtım yazımda; "Vatanım Sensin / Hilal, Teğmen Leon'u öldürecek mi?" Diye başlık atmıştım. Hilal’in bu seçimini ise Teğmen Leon’u öldürmeden yana tercih eder. Hilal’in ateşlediği silah Leon’u öldürecek mi? İzleyici meraklanmıştı.

Finalde ağabeyini tutuklamak isteyen Leon, tutuklu olduğunu ve asılacağını söyler. Hilal, yerdeki tabancayı alır, bu sana son ikazım diyerek tehdit eder.

Ekran Alıntısıv.s.19.5 d

Teğmen Leon "Ateş edin küçük hanım" diyerek tahrik eder. Alır Ali Kemal'i ilerler. Arkasından Hilal, tabancasını doğrultur. Teğmen diye seslenir, sonra da kendisine dönen Leon'un göğsüne ateş eder. Teğmen yere düşer, yığılır kalır.

Ekran Alıntısı vs.19.6

Hilal de, dizlerinin üzerine çöker, öylece kalır. Ağlama krizine girer. Ali Kemal, alır oradan uzaklaştırır. O sırada içeri babaları General Cevdet gelir.

Ekran AlıntısıVS.19,8

Gördüğü manzara sonunda gözleri açılır. Bu defa Ali Kemal tabancasını babasına doğrultur. Cevdet; Ali Kemal indir silahı... Sana indir silahını dedim, bir defa daha ikaz etmeyeceğim.

Ekran Alıntısıvs.19.7

Ve bu karşılıklı silah çekilmesi ile 19.bölüm sona erer. Şimdi ne olacak? Teğmen Leon, Hilal'in kurşunu ile ölecek mi? Baba - oğul karşılıklı silahları ateşlenecek mi? Bekleyip, önümüzdeki 23 Mart Perşembe akşamı 20.bölümde Kanal D ekranlarında göreceğiz.

Vatanım Sensin, Cevdet karakterini can veren Halit Ergenç'in oyunculuğu ile devleşiyor. Senaristlerimizin günümüz olaylarıyla ilişkilendirerek yazılımları beğeni topluyor.

Vatanım Sensin'de günümüz ile 98 yıl önceki terör aynı; Acı, gözyaşı!

İyi Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 
 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..