Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '17

 
Kategori
TV Programları
 

Vatanım Sensin Dizisi İçin Ekranda Hareketlilik Var

Vatanım Sensin Dizisi İçin Ekranda Hareketlilik Var
 

Vatanım Sensin dizisinde bir yayın muamması oldu, ama işler yoluna giriyor!

Çok sevilen ve beğeni ile izlendiği her ülkeden ses getiren dizi Vatanım Sensin bir türlü kanalda yayına girmeyi beceremedi. Ama neyse ki dizinin setinde yavaş yavaş bir hareketlilik var ama… Kanal D’nin sevilen dizisi yine de ortalıklarda yok. En son 1 ay önce bu yazıyı yazmışım(1).  Ekimin 3. Haftası yayına gelecek demişim.

Hala okuma provası var!

Şimdi geriye dönelim ve hatırlayalım isterseniz. Vatanım Sensin dizisinin senaristi Nuran Evren Şit, sezon sonu, diziden ayrıldı. Bir nevi kalemine final yaptırdı. Haliyle biraz sıkıntılı bir durum ortaya çıkmış. Aynı tadı, aynı kıvamı başka kalemde aramak çoğunlukla dizileri finale sürükler. Tabiî ki yerine gelecek senarist kötü anlamında söylemiyorum. Senaryo yazmak o kadar da basit değildir. Her kaleminin kendine has kalp ritmi vardır. İşte bu kimselerin taklit edemeyeceği bir özelliktir. Bu kadar güçlü bir dizinin senarist koltuğuna da oturmak cesaret ister.

Ağustos ayında yeni bir senarist bulundu Uygar Şahin, tabi ki bulunacaktı. Uygar Şahin tarafından yazılan ilk senaryo beğenilmemiş. Koskoca dizi, yazacaksın 180-200 sayfa, karakterlerin çizgisini bozmayacaksın…. Bir sürü sorun yani! Bu arada ilk senaryonun beğenilmemesi Uygar Şahin’i kötü senarist yapmaz. Uygar Şahin tam orta yerinden girdiği dizinin havasını yakalayamamış olmalı, karakterler kendi kaleminden seslenmiş olmalı bu da doğaldır. Bir anda işin değil de o dizinin acemisi oluverir insan. Doğal bir durum!

Senaryoyu halettik, peki sorun ne?

Taylan Biraderlerin yönettiği diziden ayrılan Kubilay Aka sorunu da var. Şimdi azıcık dedikodu edeceğim. Dizide Bergüzar Korel ile Halit Ergenç'in evlatlık oğulları Ali Kemal'i oynayan Kubilay Aka geçen aylarda kardeşi Hilal'i oynayan Miray Daner'le sette yakınlaşmasının krize neden olduğu ve yapımcı Nermin Eroğlu'nun tepkisi üzerine ilişkinin sonlandığı iddiası kulaktan kulağa yayılmıştı. Magazin basınında kocaman fotoğrafları ile dizinin önüne geçen çiftler yapımcıların hiç istemediği durumları doğurur.  Kubilay Aka işsiz kalmadı Çukur dizisinde rol aldı. Belki de Ay Yapım transfere çok para ödemiştir ne dersiniz? Ama öyle dizi devam ederken tam da orta yerinde bırakıp gitmek pek de hoş değildir, sorunun görünenden daha büyük olduğuna işaret eder.

Dizinin akışında bir değişiklik yapıp başka karakter almak lazımdı ki Ufuk Bayraktar diziye dahil oldu. Sanırım birkaç sahnesi çekildi ki onlar hem tanıtım için lazım hem de zor ve kavga-döğüş-savaş-çatışma sahneleri önceden çekiliyor. Yeni sezon yayın tarihinde bir değişiklik yok gibi görünüyor yani her zamanki gibi Ekimin 3.haftası ekranlarda izleyeceğiz ama hangi gün? Ayrıca Vatanım Sensin dizisi 3. hafta yayına girecek dendiğine göre ellerinde çekilmiş bir iki bölüm olmalı. Halit Ergenç de Bergüzar Korel de gazetelere verdikleri beyanatlar da “çekiyoruz”  demişlerdi.

Aslında anladığım o ki

9 Ekimde sete çıktığı söylenen dizi de oyuncu sıkıntısından çok senarist sıkıntısı vardı. Sete çıkıldığı tarih baz alınırsa Ekim sonu dizi sezona başlar ama hangi gün sorusu hep dilimizde. Çünkü günler dolu! bu da Kanal D nin birkaç büyük değişikliğe daha gideceğini gösterir. Onu da hallederlerse haydi bakalım gelsin reytingler, beklemeye değer bir yapım doğrusu beklediğimize değecektir.

Hayatta beklediğinize değmesi dileği ile…

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

 

https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 (1) http://blog.milliyet.com.tr/vatanim-sensin-dizisinin-yayin-tarihi-muamma-oldu/Blog/?BlogNo=569317

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..