Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '17

 
Kategori
TV Programları
 

Vatanım Sensin Dizisini Halit Ergenç Gölgesinde İzledik

Vatanım Sensin Dizisini Halit Ergenç Gölgesinde İzledik
 

Vatanım Sensin dizisi; özlendi, beklendi, reytingleri bir bir toplamaya geldi. Tarihi örgünün içine gizlenmiş aşk kokusu ile bu sezonda yoluna devam eden dizi ilk bölümünde usta oyuncu Halit Ergenç’in gölgesinde kaldı. Minimal oyunculuğu ile diziye öyle bir gölge düşürdü ki biz sadece Cevdet’i konuşur olduk.

Her zaman ki gibi tarihi göndermeleri ve zamanlamaları ile senaryosunun dikkat çektiği dizide aynı bu hava ile bizi şaşırtmadan izlemeye başladık. Anlatım örgüsü içinde soru işaretleri ile tanıştığımız olaylar ve kişiler ile Vatanım Sensin dizisinin anlatım dilinin değiştiği hemen fark edildi. Dizi alışılmış açık ve yalın anlatımdan senaryoda(1) uzaklaşmış ve içinde karanlık kalan pek çok noktanın olduğu bir noktaya doğru sürüklendi. Anlatım dilindeki yeni kalem hemen fark edildi. Bu bir avantaj mı, dezavantaj mı ileride göreceğiz.

Bölüm sonunda reytingler oldukça iç açıcıydı. Fakat bence bu Halit Ergenç’in büyüleyici, minimal oyunculukla eline geçirdiği bir başarıydı. Kasttın gücü şimdilik dizinin reytingini yukarıda tutacaktır. Ama bildiğimiz gibi kast Türkye’de bir yere kadar iş yapar, asıl karakterler dizilere yol aldırır. Diğer bölümlerde karakterlerin tanıtımı sürecek gibi görünüyor. Umarım çabuk tanıtırlar ve lezzetli, tarih örüntülü diziyi keyifle seyretmeye devam ederiz.

Hayatta keyfiniz bozulmadan yaşamanız dileği ile…

(1)    http://blog.milliyet.com.tr/vatanim-sensin-dizisi-icin-ekranda-hareketlilik-var/Blog/?BlogNo=571622

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

https://www.facebook.com/dizisin

https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..