Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '18

 
Kategori
Güncel
 

Vatansız İnsan Olmaz!

Vatansız İnsan Olmaz!
 

Vatansız İnsan Olmaz!


Irkçılık ayrı, yurtseverlik ayrı vatansız insan olmaz. Bir ülkede kendi halkına yapılmayan yardım yabancılara yapılıyorsa insanların ırkçı olmaları da normaldir. Herkes kendi ülkesine sahip çıkıp ülkesinden kaçmasa daha yaşanılası olacaktır günümüz.
 
Kabullenmiş toplum ölür, bilgiyi araştırmayı en önemlisi sorgulamaya bırakıyoruz bu da bize ölümü getiriyor. Eski zamanlarda halklar kaderlerini kendileri belirlerlermiş, şimdilerde ise halkların kaderini emperyaller belirliyor. 
 
Narsist kişiler ile empati yeteneğinden yoksun bireyler sağduyusunu yitiren, karşı tarafa söz hakkı tanımadan düşüncelerini hiçe sayan, tüm bireysel alanları kendisi için harcayıp başkalarının yaşam alanını işgal eden, sözü ve eylemleri arasında farklılıklar, çelişkiler bulunduran, kendisini gelişime karşı sorumlu hissetmeyip, mevcut bilgilerini bir tık öteye taşımakta ayak direyen, toplumsal sorunlar ve beraberindeki hiyerarşik saygıyı yok sayarak kendisini ön planda tutmaya çalışan ve bundan başarı elde edeceğini düşünen bireyler her fırsatta çıkarları için hareket ederler. Söz konusu kendileri olunca her şeyi mübah görerek kendilerine yapılmasını istemedikleri şeyleri başkalarına yapmaktan çekinmezler.
 
Hayatı zorlaştıranlar çoğunlukla bilgiyi öğrenmek istemeyenlerdir. Kendi sınırını bilmeyen insan başkalarına da saygı göstermez. Cahillik mutluluk, huzur ve kafa rahatlığıdır, bildiğiniz ölçüde gergin ve sinirli, bilmediğiniz yada kafanızı yormadığınız ölçüde rahat ve mutlu olursunuz.
 
Bir insanın adalet duygusuna bakın, terazinin bir tarafında kendisi oturduğunda göstermiş olduğu adalet duygusuna. Yoksa çok var kendilerine dokunulmadığı sürece adalet dağıtanlar.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..