Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '16

 
Kategori
Güncel
 

Vatikan, Osmanlının "Yeniçeri" modelini FETÖ üzerinden Türkiye'ye uyguluyor!

Vatikan, Osmanlının "Yeniçeri" modelini FETÖ üzerinden Türkiye'ye uyguluyor!
 

internetten alınmıştır


Osmanlı büyük bir devletti...Büyüklüğünü sadece kılıçtan değil, akıldan ve stratejiden alırdı...Osmanlıyı büyük yapan stratejilerden biri de Hristiyan çocuklarından devşirerek kurduğu "Yeniçeri modeli"ydi.

Bu model yüzyıllarca çok başarılı oldu ve Osmanlının dünya devleti olmasında büyük katkı sağladı...Bu modelle hem Hristiyan çocuklarını İslamlaştırma görevi yerine getiriliyordu hem de devlet bunlardan askeri bir güç elde ediyordu.

Yeniçerilik, yozlaşıp da devletin başına bela oluncaya kadar Osmanlı'nın tüm dünyayı dize getiren gücü oldu.. .II.Mahmut döneminde yıkılmasından sonra, Osmanlı devleti Yeniçerinin yerini doldurmakta zorlanmıştır.

Haçlılar, ordularını durduran, Vatikan'ın dünyü üzerindeki zulmünü sınırlayan, Engizisyon mantığını Batı Romaya hapseden Osmanlıyla baş etmek için, Osmanlının "yeniçeri modeli"ni taklit ettiler.

Bu model, Müslümanlar içerisinden Batı'ya çalışan, Batılı gibi düşünen, Hiristiyan olmamışsa bile Müslüman da olmamış yeni "çeri"ler elde etmekti.

Bu işin ilk ayağı, Osmanlı içerisinde açılan okullar, kolejler oldu...Batılılar, bu okullarda devşirme "aydınlar" yetiştirerek bunlar eliyle, Müslüman ülkelerini-ve özellikle Türkiye'yi- kontrol altında tuttular.

Ancak, çoğu İslami kültürden uzak sekülerist yapıdaki bu yeni "çeri" ler, giderek özüne dönen Türkiye ve İslam dünyası için yeterli olmaktan çıkmıştı...Artık bu kopya "aydın"ın toplumu üzerinde etkisi kalmamıştı.

O halde yapılması gereken, Anadolu'nun bağrından çıkmış, dini altyapısı olan çocuklardan "devşirme"ler toplamak ve bunları Batı'nın Yeniçerileri haline getirmekti.

Özellikle geçen asrın ikinci yarısında başlayan bu devşirme hareketinin bugün geldiği noktayı görünce, nasıl korkunç bir Haçlı planı olduğunu anlıyoruz...Bu yeni "çeri" hareketinin adı FETÖ'dür.

Vatikan ve Hristiyanlığın illegal örgütleri, Türkiye içerisinde elde ettikleri "din şakirtleri"ni kendileri için devşirdiler ve onlardan Yeniçeriler ürettiler. Tıpkı Osmanlı'nın onlara karşı yaptığı gibi...

Elbette, yöntem aynı bile olsa, her iki hareket özü ve amacı itibariyle taban tabana zıttı: Biri Hakkın ihyası için öteki zulmün bekası için hareket ediyordu...Ama, yöntem ve model aynıydı.

Bugün yaşadığımız "ihanet süreci" böyle bir "yeniçerileştirme" organizasyonunun sonucudur...Emperyalist Batı, bizden devşirdiği Yeniçerilerini bizim üstümüze sürmüştür.

Allaha şükürler olsun ki, İslamın ayakta kalan son kalasını yıkmak için yapılan Haçlı saldırısı, bu büyük milletin iman dolu göğsünde durdurulmuştur.

Ne yazık ki, bu millet bu defa kendi "devşirilmiş" çocuklarına karşı bu savaşı vermiştir, vermeye devam etmektedir.

İnşallah, yakın zamanda bir "vaka-yı hayriye" de bu Haçlı yeniçerileri üzerine gerçekleşecek ve ihanet kökünden kazınacaktır.

13.08.2016 (01:28) İzmir

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..