Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Vay U.V.G Adaleti vaaayyyy!!!

Vay  U.V.G Adaleti  vaaayyyy!!!
 

Seni seviyorum Yılmaz Özdil


Vay U.V.G Adaleti vaaayyyy!!!

Yılmaz Özdil.. Kimi okuduğunda duygularına tercüman olduğu için bayılır o adama, kimi de nedeni bilinmez bir hasetlikle “ aamaaaann salla gitsin” der. Ben büyük beğeni ile okuyanlardanım.

Bugünkü yazısında yani 29 Mart tarihli köşesinde linç edilmekten devletimizce korunan üç sübyanı hunharca katleden yaratıktan hareketle özeleştirimsi bir yazı yazmış. Özeleştirimsi diyorum çünkü ona göre sonun da suçlu olan ADALET. O nedenle “..tirimsi”

Diyor ki sevgili Özdil yazının sekizinci yıldızının ardından “ … Madem,açık açık itiraf eden sapık bile mahkeme kararıyla mahkum ilan edilmeden suçsuzdur… Niye o zaman, iddianamesi bile olmayan gazetecilerin evini basarken kamera çağırıyoruz? Şeref madalyalı subayların, uluslar arası ödüllü profösörlerin suçlu olup olmadıkları belirsizken… Neden “ terörist, darbeci, vatanhaini” diye manşetlere asıyoruz?..”

Şimdi sormak geldi içimden bu haberleri ADALET mekanizması idare ediyor da biz yurttaşların haberi mi yok? Size birileri bu haberi manşet yapın, bunu küçük verin, bunu es geçin diye talimatlar yağdırıyorda biz yurttaşların haberi yok ?

Sevgili Özdil. Genelde de yerelde de basın öyle bir basar ki istediği damara onun karşısında durabilene helal olsun. Siz yazarsınız, halkın bilgi alma özgürlüğünü siper alırsınız. Kanun koyucuların ve uygulayıcılarının bir kısmının edindikleri servetleri, sürdürdükleri yaşam kalitelerinin aldıkları maaşla gitmesinin mümkün olmadığını bilirsiniz ama televizyonlarda, gazetelerde uyuşturucu kaçakçısı diye günah keçisi olan varoş mahallelerdeki gecekondu yaşayanlarını “yat yere yat” haykırışları ile yayımlarsınız. Tepki gelmesin diye de , Burjuvanın büyük çoğunluğunun uyuşturucu batağında keyf yaptığını bilirsiniz, arada bir sus payı ünlü bir iki ismi kokoin içmekten manşet yaparsınız .

Bu örnekler o kadar çoğalır ki!

Yani sevgili Özdil ve saygıdeğer Türk Medyası.. İşinize nasıl gelirse öyle yazar, öyle yayımlarsınız. Sansüre karşı çıkarsınız ama sizin uyguladığınız sansüre kimse bir şey söyleyemez. İstediğinizi abad edersiniz, istediğinizi mağmaya gömersiniz.

Sonra da suçluyu bulup rahat bir nefes alırısınız. ADALET

Vay U.V.G Adalet vaaayyyy!!!

 
Toplam blog
: 126
: 1276
Kayıt tarihi
: 10.09.06
 
 

48 yıldır yaşıyorum.Gazeteciyim, müzisyenim, babayım... Önce insan ve iyi bir yurttaş olabilme çab..