Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '12

 
Kategori
İzmir
 

Vay yaşlının haline!

Vay yaşlının haline!
 

60 Yaş Kartı almak için kuyruğa giren yaşlılar saatlerce güneşin altında eziyet çekti


 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla yeniden yürürlüğe giren 60 yaş kartlarında başvuru süreci başladı. İzmir genelinde sadece Karşıyaka İskele ve Konak katlı otoparkta oluşturulan başvuru merkezleri yoğunluğu kaldıramadı, saatlerce güneş altında bekleyen yaşlılar isyan etti.

A.Buğra TOKMAKOĞLU /Ege Telgraf 

Sayıştay'ın tebliği üzerine geçtiğimiz Şubat ayında iptal edilen 60 yaş kartları Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağanüstü birleşiminde alınan kararla 2 Mayıs'tan itibaren yeniden yürürlüğe girdi.

60 yaş üstü kişilerin banka şubesine yatırdıkları 50 TL'lik ücretin makbuzunu teslim edip başvurularını gerçekleştirecekleri yer olarak kent genelinde sadece iki merkezin belirlenmesi uzun kuyrukları beraberinde getirdi.

Sabahın erken saatlerinde Konak Katlı Otopark ile Karşıyaka İskele'de oluşturulan başvuru merkezleri önünde adeta izdiham yaşandı. Kavurucu güneşin etkisiyle zor anlar yaşayan 60 yaş üstü vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'ne ateş püskürürken, çözüm için başvuru merkezi sayısının arttırılmasını istedi.

3 bin kişi kuyrukta

Konak Katlı Otopark önünde 1,5 km.yi aşan kuyrukta sıranın kendilerine gelmeyeceğinden endişe eden bazı vatandaşlar Karşıyaka Vapur İskelesi'ne yönelince, vapur iskelesi önünde yaklaşık 2 bin kişi tek sıra halinde beklemeye koyuldu. Güneşin etkisinden korunmaya çalışan yaşlılar zor anlar yaşarken, bazıları dönüşümlü olarak sırada bekledi.

Görüntüler yakışmıyor

72 yaşındaki emekli Sabri Terzi, sabah başvuru yapmak üzere Konak'a gittiğini 3 saatlik beklemenin ardından bir türlü sıranın kendine gelmemesi nedeniyle Karşıyaka Vapur İskelesi'ne geldiğini söyledi. Belediyeye tepki gösteren Terzi, "İzmir gibi çağdaş bir kente bu görüntüler yakışıyor mu? Yaşlısına sahip çıkmayan, saygı göstermeyen, saatlerce ayakta bekleyen bu zihniyet utanmalı. Emekli maaşı kuyrukları yok oldu. Bu nasıl bir anlayış" diyerek tepkisini dile getirdi.

45 bin kişiyi ilgilendiriyor

İzmir’de 45 bin 384 kişiyi ilgilendiren 60 Yaş Kartı uygulaması yeniden hayata geçerken yapılan değişiklikte kart ücreti yılbaşına kadar olan süreçte 50 TL olarak belirlendi. Kart sahiplerine ayrıca sınırsız biniş hakkı da verildi. İzmir’de uygulama kapsamına alınan 60 yaş kartı sahipleri Ankara’da olduğu gibi trafiğin yoğun olduğu saatlerde bu kartları kullanamayacak. Yeni yönetmeliğe göre 60 yaş üstü kişiler kartları sabah 10:00–16:00 ile akşam 19:00–24:00 saatleri arasında kullanabilecek.

 

 

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..