Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '12

 
Kategori
Deneme
 

Vazgeçememek

Vazgeçememek
 

Bağımlılık = vazgeçememek


Vazgeçememek veya bağımlılık kelimelerini ilk duyduğumuzda nedense olumsuzlar aklımıza gelmekte ancak insan yaşamında vazgeçemediklerinden olumsuzlar olduğu gibi olumlular da vardır.

İnsan kendini bildiğinden bulunduğu güne kadar, başlangıç tarihlerine göre, alışkanlıklarından olumluları ve olumsuzları, ilgilileri karşılık gelecek şekilde sağ ve sol sutun olarak  sıralasa; kendi başına veya bir uzmanla analizini yaparsa kendini gözden geçirerek yenilemesi mümkün olmaz mı?

Oluşturacağı tablo ile olumlu anlamda eksiklerini belirlemesi ve olumsuz anlamda fazlalarını belirleyerek gerekenleri yapabilmesi halinde köklü olumlu değişikliklerin yaşanabileceği göz ardı edilebilir mi?

Böyle bir analizi her yıl yapabilmek her yıl biraz daha olumluya yönelişi sağlamaz mı?  

Olumlu alışkanlıkları pekiştirecek, olumsuz alışkanlıklardan kopmayı denetecek böyle bir analize ihtiyacım yok diyen olabilir mi? derse o zaman sakatlık vardır diye düşünürüm. 

Örneğin benim kötü alışkanlıklarım olan; fazla kilolarıma neden olan beslenme kültürümü, kırıcı olup olmadığımı düşünmediğim realist olmaya çalışan tavrımı esnetsem, gereksiz olan ilişkilerimi sonlandırsam, yapmak istediğim olumluları ve ihtiyacım olan arzuladığım esiklerimi ertelemeden yapsam yaşamım daha keyifli olmaz mı? tabii ki olur ve dilerim beceririm.

Siz de deneyebilisiniz...

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..