Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Vazgeçilmezler vaat eden büyük şehir hayatı

Vazgeçilmezler vaat eden büyük şehir hayatı
 

Trafikte geçirilen eğlenceli saatler...


İnsanların, özellikle kariyer hedefleri olan insanların büyük şehirde yaşama tutkusu vardır. Bu tutkunun kaynağında yatan neden, büyük şehirlerin sunduğu iş ve eğitim olanakları, bununla birlikte sağladığı sosyal ve kültürel imkanlar ve aranan herşeyin büyük şehirde bulunabileceği düşüncesi olur genelde. Evet, bizler büyük şehirde yaşamayı tercih ediyoruz ve böylece hayatlarımız daha renkli, daha dolu dolu geçiyor. Peki bizden götürdüğü hiç mi birşey yok bu tutkunun?

Aslında uzaktan şöyle bir baktığınızda, bize getirdiklerinden çok götürdükleri göze çarpıyor malesef. Saatler süren dolmuş kuyrukları, ciğerlerimizi mahveden egzoz dumanı, pazarlarda bile aradığımız tazelikte ve hormonsuz bulamadığımız gıdalar, saatlerimizi eve veya işe ulaşmak için harcadığımız bedava zamanlar... Bunun yanında, dostlara vakit ayıramayışımız, dostlar bir kenara aile fertlerine bile gereken özeni gösteremeyişimiz, bizi yiyip bitiren stres, korku ve endişeler vb.

Küçük bir şehirde büyüyüp kendini büyük şehrin hengamesinde bulan bir bayan olmam, söz konusu faktörlerin ne kadar gözüme battığını açıklamama yetiyor sanırım. Peki sen neden büyük şehirde yaşıyorsun diye soracak olanlara cevap vereyim, sebeplerim sizlerle hemen hemen aynı. İş, eğitim, ve büyük şehrin sunduğu vazgeçilmez (!) ve hayatlarımızı rengarenk bir hale getiren olanaklar tabi ki... Bu durum kendi açımdan ne kadar sürer bilmiyorum ama huzurlu ve rahat bir hayata duyduğum özlem kalbimi ve beynimi işgal etmeye devam edecek gibi görünüyor.

 
Toplam blog
: 3
: 644
Kayıt tarihi
: 15.10.08
 
 

1983 yılında Marmara' nın küçük bir şehrinde doğdum. Şu an Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri F..