Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '08

 
Kategori
İnternet
 

VDSL nedir?

VDSL nedir?
 

VDSL2:

Açılımı Very High Speed Digital Subscriber Line 2 olan yazılımın anlamı ise şu:

Çok yüksek hızlı dijital abone hattı...

VDSL2 mevcut telefon hatları üzerinden internete daha hızlı erişim imkanı sağlayan, aynı ADSL gibi DSL sistemine dayanan bir teknolojidir.

VDSL2, ADSL'de olduğu gibi telefon hattını meşgul etmeden bir yandan telefonla görüşme yapılabilirken, diğer yandan internette veri alışverişini mümkün kılıyor ancak;ADSL'e oranla “20 kat” daha hızlı internet erişimi sağlıyor.

VDSL2 veri düzeltme olmaksızın veri aktarımına izin vermektedir. Bu da sıkıştırılmış video transferi yapılmasına izin verildiği anlamına geliyor.

Görüldüğü gibi VDSL ile ADSL teknolojisi arasında önemli bir farklılık söz konusu değil. Fakat ADSL teknolojisi daha karışık bir yapı olması nedeniyle dikkat çekiyor..

VDSL2 sayesinde, kullanıcılar “Triple Play” denilen ses, görüntü, veri, yüksek çözünürlüklü HD Video interaktif oyunlardan kesintisiz faydalanabilecekler...

Yalnız ADSL için kullanılan modemler VDSL2 için kullanılamayacaktır. Günümüzde ücretsiz olarak modem dağıtılmasının altında yatan neden buna dayanmaktadır.

Bu sistemin kullanılması ile Türkiye'nin 32 megabit internet hızı ile Avrupa'da Almanya ve Fransa'nın ardından en hızlı internet kullanan 3. ülke olacağı vurgulanıyor.

Günümüzde internet kullanıcılarının arttığını ve kullanıcılara daha iyi imkanlar sunma yarışını göz önünde bulundurduğumuzda bu sonuç kaçınılmaz olacak gibi gözüküyor....

 
Toplam blog
: 13
: 12077
Kayıt tarihi
: 26.04.08
 
 

Selçuk Üniversitesi Hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Sayfamda, yaşanan siyasi olayları huku..