Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '13

 
Kategori
Haber
 

Ve, O Vali, Oradan Alındı...

Ve, O Vali, Oradan Alındı...
 

Vali Savur. Resim çektirmeyi reddedip,, "Google'dan al" demişti.


Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı’na, “Ben Cumhurbaşkanının temsilcisiyim bu memlekette, beni yardımcı karşılayamaz. Protokolü öğrenin” çıkışıyla gündeme gelen Bartın Valisi Bülent Savur, son kararname ile  merkeze alındı. Vali Savur’un gazetecilerin önündeki bu çıkışı Başbakan Tayyip Erdoğan’ı da rahatsız etmiş ve Erdoğan, “Doğru bulmuyorum gereken yapılacak” demişti

Eski köye yeni adetler getiren, bu uğurda da kayaya toslayan Bartın Valisi Savur için Başbakan, böylelikle de “ Gereğini” unutmadan yapmış oldu.

Tedirginlik içindeki bekleyiş netice verdi ve Bartın Valisi, son  kararname ile Merkeze alındı. Daha işin başında,  bir yazımızın manşetinde : “ Bu vali, oradan alınmalıdır” demiştik.  Ve şimdi,  alınmış oldu. Baharı göremeyecek üstelik, yazık. Ve bu valinin, Bartınlılardan, Bartın halkından, yola çıkmadan evvel, kocaman bir  "ÖZÜR DİLEMESİ "  bekleniyor ayrıca.

Yeni Valimiz Muş’tan geliyor baharın başkentine. Geliyor elinde  bir demet bahar çiçekleriyle. Yazıvermiş şiirini de,  “Muş’ta Bahar” diye  diye... İşte, şiirden bir kaç cümle:

“İnsanımızın; Türk’ü, Kürdü, Arabı, Çerkezi var / Milletimiz barındırır, içinde daha nice gruplar, / Hepsi ülkemizin zenginliği neden bu korkular, / Atalarımızın kutsal emaneti bize bu topraklar / Muş’ta bahar, dağlarında kar, ovasında laleler var/ Yeneceğiz cehaleti önümüzde hedefimiz var.

Çalışarak kazanacağız, gülecek insanlar / Mutlu olacak, gurur duyacak bütün evlatlar / Daha çok Alpaslanlar yetiştirecek bu topraklar / Muş’ta bahar, dağlarında kar, ovasında laleler var “  diyor, uzayıp gidiyor Ali Çınar’ın şiiri.

 

Vali bu şiiri, Muş’un Kurtuluş yıldönümünde Nisan ayında yazmış. Edebiyata ve tabiata ilgisi büyük. Sarp dağların arasından geliyor Vali. O şarkıdaki  gibi  yokuşları olan yollardan  geliyor. Çiçek tarlalarından süzülerek geliyor.

Kendisi 1965 Andırın D’lu. 1987 de S. Bilgilerden mezun oldu Stajını Hatay’da, 1 yılda yurt dışında yabancı dil ve mesleki eğitim gördü. 2010 yılına kadar da muhtelif kaymakamlıklarda bulunarak 2010 Aralığında Muşa Vali oldu. Şimdiki kararname ile Bartın’a Vali olarak atandı. Eski Vali ise, kısa hizmetine rağmen, Ankara’ya alınmasında, hiçbir şaşkınlık da yaşanmadı.

Bartın halkı, munistir. Kadirşinastır. Sevildiğini anlarsa, kopmaz, bağlanır ve de unutmaz. Sertliğe gelmez. Zira yıllar yılı, sakin bir hayat vardır. Gürültüye, patırtıya sertliğe gelemez. Pabuç da bırakmaz. Küsünce, bir daha insan yüzüne bakmaz Bartın insanı. Memleketini sevdiği kadar, büyüklerini de sever ve sayar. Aynı sevgiyi de karşısından bekler.

Bartın, şirindir. Hoştur. Kendi halindedir. Sevdi mi, tam sever. Eksik işleri sevmez. Kadirşinastır da. Yıllar yılı iyilikleri unutmaz. Halk, bağlıdır birbirlerine. "Çart-curt'tan" hoşlanmaz.

Yeni Vali Ali Çınar, 1991 ile 2010 yılları arasında sırası ile Gaziantep – Karkamış, Adıyaman - Sincik, Kayseri – Yeşilhisar, Şanlıurfa – Birecik, Bursa – Mudanya, Gaziantep-Şahinbey Kaymakamı olarak görev yapmakta iken Bakanlar Kurulunun Aralık 2010 günü, Muş Valiliğine atanmıştır. Kendisi evli ve bir çocuklu.

Vali, barış sürecine ilişkin, daha önce yaptığı açıklamada, son günlerde ülkede ve bölgede oluşan atmosferin sevindirici bir durum olduğunu söyledi  "Birlik beraberliğimizin gelişmesi, kucaklaşmamızın kalıcı olması, gerçekten ülkemizde huzur ve barış içerisinde yaşamayı temin edecek zor ve hepimizi mutlu edecek bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür” etti.

A L İ   Ç I N A R  KİMDİR ?  Yaptığımız araştırmada Vali Ali Çınar, Kurdela kesmeyi sever, az ve öz konuşur, İç  dünyası zengindir, dışa vurmayı sevmez. Edebi matinelere gider. Şiirden de anlar. Dosyacılıkta titizdir. Masasının üstünün pırıl pırıl olmasını ister. İstediği evrakın zamanında bulunmasını ister. İyi takipçidir.  Gazetelerin Basın İlan Kurum ilişkilerinde özel merakı yoktur. Gazetecilere mesafelidir Daire Müdürleri ile arası iyidir. Doğayı sever.

Ayrıca Proje üzerinde çalışmayı sever, iyi takipçidir. Vali akşamları saat 20’  Ye kadar mesai yapar. Yaptığı işleri reklam etmez. 6 Ayda bir basın toplantısı yapar. Daire Müdürleri, meramını her zaman anlatabilir. Kiminle konuşursa konuşsun, önünü  ilikleyerek konuşur. İnsanları dinlemesini sever. K. Maraşlılar kökten şairdir. Kendisi de bundan nasiplenmiştir. Daha başka tesbitler de var basında yayınlandığı kadarı ile. Ama, onları biz, buraya almıyoruz.

Muş’ta, Bartın’la kıyaslanacak olursa, 7 günlük gazete var. Siyah beyaz çıkar. 3 tane de renkli haftalık var.

Bir de düşünüyoruz bu tayin, taltif mi,  tecziye mi diye. Bu atamalar için basında " Valiler için açılım kararnamesi" deniliyor. Ali Çınar'a bakarsak, açılımı,  "şiiri ile desteklediğini"  görüyoruz. Bu tayinin sebebi nedir,  bilemiyoruz tabi.

 “ Bartın’ın Fahri Hemşerisi ” olarak yeni valimize hoş geldiniz diyoruz

 

 

 

 

AŞAĞIDA GÖRÜLEN YAZI, MİLLİYET İNTERNET MEDYASINDA YAYINLANDI VE HALA YAYINDA.

BU YAZININ TAMAMINI OKUYABİLMEK İÇİN TIKLAYINIZ:     blog.milliyet.com.tr/muzo

  

 

  

                                                       BARTIN'IN YENİ VALİSİ  

 

 

.   

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..