Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '06

 
Kategori
Tenis
 

Ve Agassi kortlara veda etti

Ve Agassi kortlara veda etti
 

36 yaşındaki tenisçi, geçenlerde Ameika Açık'ta 3. turda kaybettiği maç sonrası, daha öncede de açıkladığı gibi tenisi bıraktı.

Bir İran-Ermenisi olan baba Emanuel Ağasiyan'ın İran'dan Amerika göçmesi sonucunda Andre, Las Vegas'da dünyaya geldi. İran'da profesyonel bir boksçu olan baba Emanuel Ağasiyan'ın, yada başka bir deyişle Mike Agassi'nin 4 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Andre Agassi, 5 yaşında tenis oynamaya başladı ve erken yaşlardan başlayarak kortlarda birçok başarılara imza attı.

8 kere grand slam şampiyonu olan, Andre, son 20 yıla damgasını vurmayı başardı. Sahip olduğu 17 Master Series şampiyonluğu unvanı ile bu alanda rekor kırmıştır. Brooke Shields ile yaptığı evliliği sonucu, kariyerinde önemli düşüşler yaşadı.

Babası ise, bir gazetecinin Ermeni asıllı oluşu ile sorusuna sinirlenmiş, "kendisinin Ermeni değil Amerikalı olduğunu" yoluyla Ermeniliğini inkar etmiştir. Andre de röportajlarında, Ermeniliğine hiç atıfta bulunmamış ve Amerikalı şarkıcı Cher ile birlikte Ermenistan'a hiçbir zaman yarımda bulunmamıştır.

Her türlü kortta başarılı olan Andre, daha sonra şampiyon Steffi Graf ile evlendi. İki çocuk babası olan, duygusal tenisçi, karşılaşmalarından 31 milyon dolar servet edindi. Las Vegas'daki çocukların hayır işleri için kurduğu dernekle büyük övgü toplamıştı.

Sempatik davranışlarıyla, seyircinin büyük desteğini kazanmış olan Andre Agassi'nin tenisi bırakmasıyla kortlarda Andre Agassi rüzgarı da dinmiş oldu.

Zamanla yaşayan bir efsaneye dönüşen Agassi, maçtaki mücadelenin aleyhine gelişti bir anda bile görevliden su isterken "please(lütfen)" demiş, izlediğim bir maçın bitiminde kendisine "I love you" diyen bir seyirciye, "I love you, too"(Ben de seni seviyorum) diye seslenmesi benim de gönlüme taht kurmasına sebep olmuştur.

Güle güle Andre... Tenise yaptığın katkılar için ve örnek kişiliğin için ayrıca teşekkürler...

Resim kaynak: http://www.art.com/asp/sp-asp/_/pd12141574/Andre_Agassi.htm

 
Toplam blog
: 112
: 3643
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

İstanbul'da doğdum. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum. Felsefe, sanat tarihi, müzik özel i..