Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '17

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

Ve Apple Beklenen Akıllı Telefonu iPhone X’i Tanıttı

Ve Apple Beklenen Akıllı Telefonu iPhone X’i Tanıttı
 

Apple her yıl olduğu gibi bu yıl da görkemli bir törenle lansmanını gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında Apple Watch’un 3. versiyonu, yeni Apple TV ve yeni akıllı telefonu tanıtıldı. Yeni akıllı telefonu diyorum çünkü iPhone 8’de ve iPhone 8 Plus’ta elle tutulur, gözle görülür bir değişiklik maalesef yer almıyor. Dün geceki lansmanın yıldızı şüphesiz iPhone X oldu.

Genellikle yeni akıllı telefonlarını iPhone 5 – iPhone 5S, iPhone 6 - iPhone 6S şeklinde isimlendirmeyi tercih eden Apple dün gece iPhone 7S ismini es geçip doğrudan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ı tanıttı. Taraflı tarafsız herkesin şaşırdığı bu isimlendirmenin arka planına detaylı olarak baktığımızda Apple’ın en büyük rakibi olarak görülen Samsung’un yeni 8 serisi cihazları yer alıyor gibi görünüyor. Öyle ki iPhone 8 ve iPhone 8 Plus tasarımda metal yerine cam malzemenin kullanılması haricinde ekstra dikkat çekici bir yeniliğe sahip değil diyebiliriz. Sanal gerçeklik konusunda A11 Bionic işlemcisi ile öne çıkmayı düşünen Apple’dan herkesin iPhone 8 ismiyle çok daha farklı bir cihaz beklediği kesin. Neyse ki lansman tam anlamı ile hayal kırıklıkları ile bitmedi ve ilk iPhone’un tanıtılmasının 10. Yılında Roma rakamı ile 10’u temsil eden X ismi ile yeni bir cihaz daha tanıtıldı.

iPhone X piyasada bir çok akıllı telefon üreticisinin yaptığı gibi maksimum ekran – minimum çerçeve anlayışını benimsiyor. Bu sebeptendir ki Apple iPhone’ların kült haline gelmiş parmak izi içeren tek tuşu ‘Home Button’ yani ana menü tuşundan da vazgeçmiş.

5.8 inç büyüklüğünde 1125x2436 piksel çözünürlüğe sahip OLED ekranla gelen iPhone X, %81.14 ekran gövde oranı ile dikkat çekiyor. Apple A11 Bionic işlemciden güç alan cihazda ayrıca 3GB RAM ve 64GB dahili hafıza mevcut. 12 MP f1.8 diyafram açıklığına sahip arka kameraya iPhone X’te yine 12MP çözünürlüğünde f2.4 diyafram açıklığına sahip ikinci kamera eşlik ediyor. Bu çift arka kamera iPhone 8 Plus’ın aksine yatay olarak değil dikey konumlandırılmış. Kablosuz şarj desteği bulunan cihazın ayrıca hızlı şarj desteği ile 30dk’da %50 batarya doluluğuna ulaşabildiği belirtiliyor. Ayrıca cihazda parmak izi sensörü yerine yüz tanıma sistemi yani Face ID mevcut. Geliştirilmiş algılama sayesinde cihaz sizi gözlük taksanız da sakal uzatsanız da rahatlıkla tanıyabiliyor ve bu işlemi oldukça hızlı yapıyor. Face ID ayrıca Apple Pay’de de kullanılabiliyor.

999$ fiyat etiketi ile ABD’de satışa çıkacak olan cihazın ülkemizdeki fiyatını tahmin bile etmek istemiyorum. Ama Apple bu, Apple Store önlerinde kuyruklar görmemiz sizleri şaşırtmasın.

 
Toplam blog
: 13
: 205
Kayıt tarihi
: 14.08.17
 
 

1999 yılında İstanbul'da doğdum. İlköğretim ve Lise hayatımı'da İstanbul'da tamamladım. Uzun zama..