Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '16

 
Kategori
Güncel
 

Ve dış güçler devrede...

Ve dış güçler devrede...
 

Ve dış güçler devrede...


Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u öldüren saldırganın Çevik Kuvvette görevli, polis memuru Mert Altıntaş olduğu öğrenildi. 1994 doğumlu Altıntaş çatışma sonucu ölü ele geçirildi.
 
Suikasti düzenleyen şahıs daha önce Fetöcülük soruşturmasında açığa alınmış bir polis. Bugün polis kimliği ile içeri girip Rus büyükelçisini vuruyor. Sahte dindarların yetiştirdiklerinden sadece birisi. Allahu Ekber diyerek insan öldürüyor ve bunlar kendilerinin Müslüman olduklarını iddia ediyorlar. Eğitim sisteminin polis yaptıkları Tekbirle adam öldürüyor. Türkiye nereye gidiyor anlamamak için kör olmak lazım. Atatürk gençliğini daha çok ararız. Allah Türk halkını iç düşmanlardan korusun. Çok tehlikeli bir durum, kimin kim olduğu belli değil. Öldürülmeden ele geçirilemez miydi? Belki arkasındakilerin azmettirenleri öğrenmemiz hoşlarına gitmeyecekti.
 
Böyle bir dönem de Rus Büyükelçisinin güvenliğini sağlamamak akla zarar. Olan turizm ve çiftçiye olacak yazık ülkemiz bitme noktasına geldi. Putin'in ülkesi için yapamayacağı hiç birşey yok. Ruslar'da dünyanın en sağlam istihbaratı var, gerçeği çözer. Uçak olayından ekonominin beli kırıldı, elçi suikastinden sonra kimbilir ne ceza kesecek Rusya.
 
Türkiye Rusya ile turizm ve ticaret anlaşması yapıyor. Neredeyse her gün iki devlet lideri Halep için konuşuyorlar ve ortak çözüm yolları aranıyor. Halep'ten çıkacak konvoyların korunması ile ilgili karar haftalardır BM genel konseyinden çıkmamışken bugün çıkıyor ve bu olay oluyor. Ülkede bombalar patlıyor, halkı korkutmaya çalışanlar halkın kenetlendiğini görüyor ve komşu ülkelerin diplomatlarına ülkemiz de saldırılıyor. Garip olan orada Rus Elçiden başka Elçiler de var. Türkiye'deki uçan kuştan haberi olan ABD'nin kendi elçiliğine yürüme mesafesi olan yerde, olan olaydan haberi olmuyor, garip değil mi? Dış güçler ülkemize savaş açtı resmen. Rusya'nın uçağını hangi zihniyet düşürdüyse bunu da yapan aynı zihniyet. ABD, İsrail, Almanya ve diğerleri...
 
"Büyükelçiye düzenlenen saldırı Türk-Rus ilişkilerini etkilemeyecek." (Rusya Güvenlik Komitesi Başkanı Slutskiy) çözmüşler bile.
 
HÜLYA ÇAKICI 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..