Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

09 Ekim '07

 
Kategori
Futbol
 

Ve efsane geri döndü

Ve efsane geri döndü
 

14 Haziran 1925 yılında kurulan GÖZTEPE SPOR KULÜBÜ tarihinde ilk kez amatör kümeye düşerek bu alanda da bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Böylece kulüp her ligde futbol oynamış tek kulüp olma özelliğinide kazandı.

Avrupa kupalarında destanlar yazan 82 yıllık tarihinde ilk defa amatör kümede mücadele eden GÖZTEPE ilk maçında Buca Stadında Tiresporu ağırladı.

Buca stadındaki maç Göztepe’nin cezası nedeniyle seyircisiz oynanacaktı.Fakat stadın önünde toplanan 2 bin Göztepe taraftarı takımlarına büyük destek verdi.

İzmir’in efsane kulubü ilk kez amatör apoletiyle sahaya çıkarken Buca’da süperlig ekiplerinden farksızdı.2 bin göz-göz aşığı takımlarını otelden alıp stada kadar tezahuratlarla getirdi.Stad kapıları kapanınca 2 bin taraftar takımlarını stad dışından inanılmaz şekilde desteklemeye devam etti.

Maçın ilk yarısında 3.dakikada Ender’in attığı golle geriye düşen Göztepe.İlk yarıyıda bu skorla kapatarak taraftarını üzdü.Fakat 2.yarıya fırtına gibi giren Göztepe Enver, Serhat, Ulaş ve Sezgin’in golleriyle coştukça coştu.Adeta ben bu ligde konuk takımım havası verdi.

Yeni başkan İsmail Hakkı Gül haklı galibiyetle büyük heyecan yaşadı.Karşılaşmayı efsane kadroda yeralan Nevzat Güzelırmak ve İsmail Sütçü’nün yanı sıra Göztepenin yeni sportif danışmanı Rıza Çalımbay’da izledi.20’ye yakın basın mensubuda tribünlerde efsaneyi görüntülemeye geldi.Protokol tribünüde tıklım tıklım doluydu.

Efsane takımımız lige müthiş bir giriş yaparak geleceğe umutla bakmamızı sağladı.Teknik direktörümüz Kenan Oktay maçtan sonra şu açıklamayı yaptı.’’Galibiyetten daha önemli olan taraftarın heyecanını koruması ve bizi el üstünde tutmasıydı.Bizde kulubün başarısı için ne gerekiyorsa yapacağız.Sezonun ilk maçları hep zordur.Maçı farklı kazandık ancak çokta kolay olmadı.İyi mücadele eden oyuncularımı kutluyorum.Tam anlamıyla hazır değiliz.İlerleyen haftalarda daha iyi olacağız.Maç seyircisiz olmasına rağmen bize dışarıdan destek veren maç öncesi ve sonrası motivasyonumuzu üst düzeyde tutmamızı sağlayan taraftarımıza teşekkür ediyoruz.’’dedi.

Bizde sana, futbolculara ve yönetime teşekkür ediyoruz hocam.İnşallah bundan sonra Göztepe’miz bize yine eski günlerdeki gibi unutulmaz günler yaşatır.

O Büyük Gece
Ne zaman gelecek o büyük gece,
Turlar atacağız sahilimizde,

Bir elde biramız, bir elde rakımız,
Kıyak olacak o gece kafamız,

Şampiyon olunca 40 gün 40 gece,
İnleyecek İzmir Göztepe diye,

Göztepe'mizsin sen bizim canımız,
Sarıyla kırmızı akan kanımız,

Seviyoruz seni canı gönülden,
Şampiyonluk bekliyoruz sizlerden.

TAM 35 GÖZTEPE

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..