Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '07

 
Kategori
Futbol
 

Ve Finallerdeyiz....

Ve Finallerdeyiz....
 

Abartılacak bir şey yok. Türkiye Atina’da önceki Avrupa şampiyonu Yunanistan’ı 4-1 gibi farklı yendiği gün finallere gitmeyi hakettiğini göstermişti.

Sonra şu oldu, bu oldu, evet şanssızlık, dikkatsizlik, ihmal, adına ne derseniz deyin. Bir terslik oldu. Zayıf rakiplere karşı hem de kendi sahamızda puanlar kaybettik.

Geç de olsa uyandık ve cumartesi günü bizim yerimize finallere gitme hesabı yapan Norveç’i, kendi sahasında güzel bir oyunla 2-1 yenerek finale gidecek takım olduğumuzu ispat ettik.

Artık son maçımızı kendi sahamız ve seyircimiz önünde güzel bir oyun ve farklı bir sonuçla kazanmaya gelmişti sıra. Bunu da yapacak güçte ve formdaydık.

En az 3-0’lık bir skor bekliyorum demiştim. Oyunumuz bu kadar gol atılacak güzellikleri de yakaladı. Ama kalecinin şansı, Hamit’in biraz beceriksizliği, sonra şanssızlığı, Emre’nin çok mücadele etmesine rağmen bazen topu gereksiz tutması ve kaptırması 1-0’la yetinmemizi gerektirdi. Oyuncularımızın hepsine teşekkür borçluyuz.

Bu akşamki sonuç bize yetti. Ne var ki son dakikaya kadar gergin yaşadık. Çünkü bir şanssız gol her şeyi berbat edebilirdi. Sonuçta finallere gitme hakkını kazandık. Sonuç sizi ne kadar sevindirdi bilemiyorum. Elbette bir talihsizlik yaşayıp finallere katılamama gibi bir kâbus yaşamak istemezdim. Ama sonucu o kadar büyütmeye de gerek yok.

Daha kuralar çekildiği gün, biz bu gruptan çıkarız dememiş miydik? Öyleyse ortada o kadar sürprizli, beklenmeyen bir durum yok demektir.

Finaller bizim için artık olağan sonuçlar olmalı. Biz derecelere adayız. Heyecan ve sürpriz beklentilerimiz finallerde. Asıl destanlar, tarihler o zaman yazılacak.

Yolun açık olsun Türkiyem… Seni ileride daha çook güzel günler bekliyor. Azimli, hırslı ve kararlı olduğun sürece, başarılı ve mutlu da olacaksın. Biz de seninle her zaman gurur duyacağız.

Başarılı bir ülkenin mutlu ve gururlu insanları olmak artık hepimizin hakkı… Güzel günler bizi bekliyor…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..