Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '10

 
Kategori
Teknoloji
 

Ve Ipad geldi!

Ve Ipad geldi!
 

iPad


Merhaba,

Apple'ın son ürünü iPad, raflarda yerini aldı. Her zamanki gibi almak isteyenler kuyruklar oluşturdu.

16 GB'liği 499, 32 GB'liği 599 ve 64 GB'liği ise 699 dolardan satışa sunulan iPad'i, daha öndeden ön sipariş verenler alabildi. 680 gram olan cihazın, 1 Ghz'lik işlemcisi ve 9.7 inçlik ekranı bulunan 16, 32 ve 64 GB'lik üç hafıza seçeneği var. Akıllı cep telefonları ile dizüstü bilgisayar teknolojisini tek bir cihazda birleştiren iPad, 24.2 cm yüksekliğine, 18.9 cm genişliğe ve 1.3 cm'lik kalınlığa sahip.

iPhone'daki çığır açan başarısını klavye ve mouse'u tarihe karıştıran, dokunmatik ekranlı tablet PC'si iPad ile laptoplara karşı da tekrarlamak isteyen Apple, "son oyuncağına" gelen siparişleri yetiştirmekte sıkıntı yaşamış. Yeni ürünü birçok insan devrim olarak niteliyor ama bence aşağıdaki eksiklikler giderildiğinde iPad bir devrim olabilir.

1 – Web tarama deneyimi için artık olmazsa olmaz bir standart haline gelen Adobe flash yok. (çok önemli bir eksik)
2 - Kart okuyucu, USB girişi gibi slotlar yok. (can sıkıcı)
3 - Dahili hoparlörü var ama çıkış gücü ve kalitesi düşük.
4- Multitasking özelliği olmadığı için aynı anda iki uygulamayı çalıştırmak mümkün değil. İnternette dolaşırken veya e-kitap okurken aynı anda bir radyo dinleyemiyorsunuz. (can sıkıcı)
5 – Dahili bir bir web kamerası yok. Görüntülü chat yapabilmek için harici bir donanım gerektiriyor. (can sıkıcı)
6 - Kulaklık ve klavye için kullanılabilen Bluetooth'u başka bilgisayar veya telefonlarla dosya transferine izin vermiyor. (öenmli eksiklik)
7 – Ekranı geri aydınlatmalı olduğu için e-kitap okuyucuların gözleri için rahat kullanıma uygun değil.
8 – Ortalama bir netbook performansına aşamayan iPad'in fiyatı da yine ortalama bir netbook fiyatından aşağı değil. Ayrıca, e-kitap okumak için ise iki kat daha pahalı.
9 – Flash Player'ı desteklemediği için online olarak erişilebilen Farmville gibi çoğu çevrimiçi oyunu, iPad kullanıcılarının unutması gerekecek. (can sıkıcı)
10 – Ekran, migren gibi hastalıkları olanları, rahatsız edebilir.

Yukarıdaki özellikler eklenmeden iPad'e devrim demek bence çok doğru değil. Şimdi bu cihazı aldığınızı ve bu kadar para verdiğinizi düşünün ama standart şekillerde dosya aktaramadığınızı, popüler olan ve flash içeren sitelerde sorun yaşadığınızı düşünün. Dolayısıyla bu özelliklerin de dahil edilmesi lazım.

Sevgiler...

 
Toplam blog
: 142
: 1570
Kayıt tarihi
: 17.03.09
 
 

İnternet ve bilişim teknolojileri konularına ilgi duyan, yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri pa..