Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '11

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Ve Kadın Depresyonda

Ve Kadın Depresyonda
 

Sıcacık havalarda, orada burada fink atarken unuttuğumuz depresyon, güneş çekilip, kara bulutlar yüzünü göstermeye başlayınca birden yanımızda bitiveriyor. Ee kadınız ya yakından tanışıyoruz kendisiyle… İsimden de korkmuyoruz, kendisiyle ilgili yazılanan öcü o öcü diye anlatıldığı haberlere de aldırış etmiyoruz. Offf depresyon mu ata sporumuz yahu diyip geçiyoruz.

Şimdi tabii olay bu kadar da basit değil ama dediğim gibi Türkiye’deysen ve kadından depresyonla barışık yaşamaya alışıyorsun belli bir yaştan sonra. Ben şahsen depresyona girmemiş bir kadın dahi bilmezken depresyonda bir erkeğe de rastlamadım. Zaten sevgili depresyon nazik bünyeleri sever bu yüzdende erkeklere göre biz depresyona yaklaşık 3 kat daha yakınız.
 
Her kadının depresyona dair anlatacak bir hikayesi vardır mutlaka… Biraz depresif miyim neyim benim birden baya çok hikayem var. Mevsimi gelince depreşmeden olmuyor işte. Tabii herkesin bir depreşme stili var. Her kadın depresyona kendinden izler katar ve onu öyle yaşar. Öyle erkeklerdeki gibi bir kalp sıkışması, bir içine kapanma, içki içip dağıtma arzusuyla kadın depresyonu anlatılmaz.
 
Mesela bazı kadınlar depresyondayken kül kedisine dönüverirler, bir zat deneyimlediğim ve sonrasında süpermiş dediğim bir stil. Bu stil umarım kimseyi çalışırken yakalamaz. Çünkü b..k böceği ile ağustos böceği arasında bir moda giriyorsun. Banyo yapmak sıkıcı, anlamsız saçma geliyor. Saçlar yağlansa da jöleli misali yapıştırılarak bir hafta kadar kullanılıyor. Zamanın çoğu yatakta kedi misali yatarak geçiyor. Buzdolabı, müzik seti ve yatak üçgeninde sürüp giden bu stile genelde müdahale eden kişi anne oluyor. Kirlenmek güzeldir ama kirlenmek güzeldir diyorum desende duşun altında  buluyorsun kendini. Sonra bir rahatlama, kontrolsüz bir enerji geliyor insana. Aaa bakıyorsun ki gitmiş depresyon.  Ekonomik bir stil bu. Para harcama yok, yan gel yat Osman tipi! Saçlarından yağ damlayan bir kadın gördüğümde hiç eleştirmem çünkü bilirim ki %80 depresyondadır.
Bazı kadınlar da tam tersine depresyondayken bir bakım aşkına yakalanıyorlar. Bu biraz yorucu bir tarz. Önce saçların rengi değişiyor, kaşların şekli, makyaj stili, kıyafetler… Eski olan her şey gözüne batar hale geliyor. Kredi kartlarındaki limitle doğru orantılı bir iyileşme süresi var da diyebilirim. Limit ne kadar fazlaysa iyileşme de o kadar hızlı. Bir keresinde dolabımın en gözde parçasını çöpe sallamıştım, saçımı kısacık kestirip pembeye boyattım. Şimdi hatırlıyorum da vayyy be ne cesaretli depresyon mu bu!  Mağazaya gidip saçma sapan, asla giymeyeceğin kıyafetleri ayakkabıları alıyorsun… Depresyondayken gözüne süper görünüyor da sonra nasıl olup da ona onca para verdiğine inanamıyor insan. Burnu sivri ayakkabılardan tiksinmeme rağmen neredeyse 10 santim uzun bir burnu olan çizme almışım oha yani… Evlilik misali gözüne süper gelip aldığın adam bir sene sonra sana 3 beden büyük geliyor.
Bu iki tipten sonra birde obezite ile kardeş ve diyette depresyonumuz var… Obeziteyle kardeş olan var ya bütün kiloların sebebi işte o! İnsanı şöyle bir güzel buzdolabının karşına oturtturuyor, önce bir bakıyorsun neler var diye, sonra yiyeceklerini sıraya sokuyorsun. Akşama kadar durmadan mide fesadı geçirene kadar yiyiyorsun. Bir kutu nutellayı kaşık kaşık yiyip sonra üzerine yarım kutu labne peynir yediğim zamanlar oldu! Diyette depresyon da tam tersi… Süper kilo verdiriyor insana. Canın hiç bir şey yemek istemiyor… İştah filan hak getire, çikolataya Japon yemeği muamelesi yapıyorsun. Bu anlattıklarım bana uğramadı tabii… Nerede b....n şey var gelir beni bulur zaten.
 
Akalım alalemlere, boşver yatalım bulduğumuz yere tiplerini de saymadan edemeyeceğim. İlk söylediğim offf depresyondayım, hadi canım sıkıldı şuraya gidelim, off buradan bıktım şurası olsun tipi… Gittiğin yerden zevk alamasan da deli danalar gibi geziyorsun. Diğeri de hiçbir yere gitmek istememe ve tüm gün hatta bir hafta boyunca aynı pijamanın üzerine yapıştığı durum. Bir hafta boyunca yediklerinin haritası çıkıyor pijamanda…Sulu göz versiyonu ve ota b...a gülme tipi de sık görülüyor. Bazı kadınlar depresyondayken olmayacak şeylere örneğin dizideki bir karekterin sevgilisi tarafından aldatılmasına saatlerce ağlayabilirken, bazılarının vidalar gevşiyor, sanki karşılarında Cem Yılmaz varmış gibi gülüp duruyorlar.
Neyse fazla uzatmayacağım… Yani bir kadının depresyonu ne zaman, nerede, nasıl yaşayacağı biraz karmaşık bir konu. Şimdi bu kadar anlattım bari sonuca bağlayım… Tüm bunları yaşamak istemiyorsan hemen aşık olman gerekiyor. Aşıksan ve depresyondaysan acil bir temizlik şart…. Şutla ve gooolll… Hemen yeni bir aşk bul!
 
Kele ilaç verdim vermesine de benim kelliğe bu ilaç gelmez! Evli ve depresyondaysan yarışmacı arkadaşlara başarılar dile ve paşa paşa yaşa depresyonu… Depreş, depreş bir yere kadar. Valla adam gibi yaşayınca biraz da dağılınca sonra bir şey kalmıyor.
 
Diğer yazılarımız için tek tık yeter. http://kadininkendi.blogpspot.com
 
 
 
 
Toplam blog
: 20
: 1215
Kayıt tarihi
: 27.07.11
 
 

3 kadın maskelerimizi çıkardık, kadına dair dile getirilmeyen duyguları hayatlarımızdan kesitlerle a..