Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Ve sonunda özgürlük...

Ve sonunda özgürlük...
 

Gözlerim televizyon ekranında, bir taraftan Lokomotif Moskova-Fenerbahçe maçını izliyorum, bir yandan da her an son dakika gelişmelerine bakıyorum. Can Dündar ve Erdem Gül hakkında Anayasa Mahkemesi karar verecek ve bence haksız yere tutuklu bulunan bu ikiliye tahliye yolu açılacak diye umutla bekliyorum.

Nihayet beklediğim haber geldi! Anayasa Mahkemesi Can Dündar ve Erdem Gül hakkında 12 evet’e karşılık 3 ret oyuyla “HAK İHLALİ” kararı verdi.

Evet, Anayasa Mahkemesi böyle bir karar vermişti. Ama 14. Ağır Ceza mahkemesi bu kararla ilgili kararını ne zaman verecekti.

Nihayet fazla beklemeden, maç bitimi, Silivri Cezaevine doğru yola çıkanları ekranlardan gördük. Umutla mahkeme kararını beklemeye başladık.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararının ardından Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül saat 03:15'te Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi.

Savcının 1 kez ağırlaştırılmış, 1 kez normal müebbet ve 30 yıl hapis cezaları istediği bu ikili nihayet özgürlüklerine kavuştu.

Gördüğünüz gibi insanları suçlamak ne kadar basit!

Peki, yapılan hak ihlali ise bu ihlalin bir yaptırımı olacak mı?

Bunca zamandan beri içeride yatan bu ikilinin kişilik haklarına yapılan bu saldırının bir yaptırımı olmayacak mı? Gerçi bu ülkede insanlar 5-6 yıl hapiste tutulup, sonra pardon diyerek beraat ettirilmedi mi?

Ülkenin hukuk sistemini yerle bir edenlere bir yaptırım olmayacak mı?

Neyse, Can Dündar ve Erdem Gül’e geçmiş olsun derken, büyük Türk büyüklerine, yeni ufuklar bu tahliye ile açılmış oldu!..

Allah sevindireceği kuluna, önce eşeğini kaybettirip, sonra buldurarak sevindirirmiş!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..