Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Ve tarihi içki fabrikasına ilk balyoz vuruldu! Paşabahçe Tekel yıkılıyor!

Ve tarihi içki fabrikasına ilk balyoz vuruldu! Paşabahçe Tekel yıkılıyor!
 

Ve… Tekel’de yıkım başladı!

Paşabahçe Tekel Fabrikası’nda yıkım başladı!

Özelleştirme İdaresi tarafından Mart ayında yapılan ihalede, Paşabahçe Tekel Fabrikası arazisinin yeni sahibi olan Torunlar GYO, turizm tesisi projesini hayata geçirmek üzere yıllardır boş halde duran eski binaya ilk balyozu vurdu ve Tekel İçki Fabrikası’nda yıkım başladı.

Torunlar GYO, bundan birkaç gün önce bir basın açıklaması yaparak, tapudaki devir işleminin gerçekleştirildiğini duyurmuş ve ilgili açıklamada şu ifadelere yer vermişti: “ Bu değerli arazide İstanbul ve İstanbul'un incisi Boğaz'a yakışır bir turizm tesisi yapmak istiyoruz. Ulusal ve uluslararası danışmanlar ile ortaklaşa proje geliştirmedeki tüm know- how'ımızı kullanıp, İstanbul'a layık bir eser yaratmak üzere tüm imkânlarımızı seferber etmek üzere çalışıyoruz. Araziye yapılacak proje için her türlü özeni göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın." 

Torunlar GYO’nun ilgili bası açıklamasının hemen ardından ise Paşabahçe Tekel Fabrikası arazisi üzerinde hareketlenmeler de hızlandı ve iş makinaları eski binayı yıkmak üzere çalışmaya başladı.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..