Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '09

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Ve Vogue Türkiye'de!!!

Ve Vogue Türkiye'de!!!
 

Vogue Madonna Cover


Türkiye için bir ilk daha yaşanıyor. Doğuş Yayın Grubu Conde Nast Grubu’nun en baba dergileri olan Vogue, GQ ve Glamour’u Türkiye’ye getiriyor. Her biri de kendi alanında dünyanın bir numaralı dergileri. Bizim Elle, Marie Claire falan gibi dergilere benzemez yani. Senelerdir birçok medya grubunun görüştüğü ama bir türlü ikna edemediği Conde Nast grubunu en sonunda Ferit Şahenk ikna etmeyi başardı. Doğuş Grubu’nun Virgin Radio’yu Türkiye’ye getireceği haberini vermesinden sonra patlattığı bu bomba ile gerçekten çok büyük bir övgüyü hak ettiğini düşünüyorum.

Türkiye’de moda anlamında gerçekten son yıllarda büyük gelişmeler oluyor. İTKİB’in desteklediği projeler, Turquality projesi, İstanbul Moda Akademisi’nin açılması ve en son olarak Vogue’un Türkiye’ye geleceği haberleri çok sevindirici haberler. Hüseyin Çağlayan, Atıl Kutoğlu, Dice Kayek ve Arzu Kaprol gibi tasarımcılarımızın da yavaş yavaş Avrupa’da isimlerini duyurmaya başlamaları da cabası.

Peki Vogue ve GQ’nun Türkiye’ye gelmesi neleri değiştirecek? Öncelikle beni düşündüren en önemli nokta bu dergilerin kadrolarının nasıl oluşturulacağı? Vogue genel yayın yönetmeni olarak Ece Sükan dillerde dolaşıyor. Bir moda editörü olarak çok beğendiğim ancak genel yayın yönetmeni olarak gerçekten işin hakkını verip veremeyeceğine emin olamadığım bir isim. Ama nereden bakarsanız bakın Ece Sükan’dan daha iyi bir alternatif benim de aklıma gelmedi. İşin ikinci önemli noktası ise kadrolar gene eş-dost-akraba yoluyla doldurulursa Vogue’un da diğer moda dergileri gibi sıradan kalacağıdır. Türkiye’de dergicilik işini bilen bilir. Çalışanlar çok düşük maaşlarla senelerini geçirir. Ayrıca editoryal kadro için de bugüne kadar kariyer.net veya gazetelerin İK eklerinde ilan falan görmüşlüğümüz yoktur. Hep eş-dost-tanıdık vasıtasıyla yazı işleri kadroları doldurulur. O yüzdendir ki çıkan dergilerin kaliteleri çok düşüktür. ELLE dergisinin burnu kalkıklığına bakmayın siz, Vogue gelince bence tahtı fena sallanacak. Kim Vogue’da reklam vermek istemez ki? ELLE’in yazı işleri ve reklam grubu da burdan kendine bir pay çıkarır umarım. Kendilerini kral zannedecekleri dönem de umarım biter. Gerçekten Vogue’u Doğan grubu getirecek diye korkuyordum, Doğuş alınca o kadar sevindim ki anlatamam. Allah korudu hepimizi….

 
Toplam blog
: 102
: 1607
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

1980 İzmir doğumluyum. Kendimi bildim bileli gözlem ve yorum yapmayı çok seviyorum. Genelde hayatı h..