Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

canan öztanık temiz

http://blog.milliyet.com.tr/evc

16 Ekim '07

 
Kategori
Kitap
 

Veda

Ayşe Kulin yine müthiş bir kitapla çıktı karşımıza. Tertemiz bir türkçe, farklı üslup ve sıradışı bir konuyla kitapçı raflarında yerini aldı VEDA kitabı. Konu Osmanlı imparatorluğu dönemi.

O döneme ait bir çoğumuzun bilgisinin kıt olduğu bir gerçek. Zaten kendisi de bir çok araştırma, alıntı ve çeviriler yapmış o döneme ait. Osmanlı İmparatorluğunun son günlerinde ki işgal altında ki bir konakta yaşananları anlatıyor kitap. Çökmekte olan tarihle gelecek arayışı arasında ki paradoks konu edinilmiş.

Bir çok insanın eline kolayca ve cüretle kalem kağıt aldığı bu dönemde adeta yazarlık böyle olur dercesine iyi bir kitap olmuş.

Kitabın içinde "eski" nin dışında aşk entrika da var. Çoğunluk olarak biyografi kitaplarıyla karşımıza çıktığına alıştığımız Ayşe Kulin bu kez daha farklı olan bir konuyla çıkmayı tercih etmiş.

Kitap 100 bin gibi rakamla çıktı piyasaya, ve neredeyse ilk kez denenen bir yöntemle korsana karşı önlem alınması açısından mavi mürekkeple yazıldı. Bence de çok iyi bir yöntem.

Sizde o dönemlerde yaşananları soluk soluğa okumak istiyorsanız, şu sıralar kitapçı raflarını süsleyen bu kitaptan bir tane edninin bence.Bizi okumak kurtarır:)))

 
Toplam blog
: 23
: 551
Kayıt tarihi
: 23.05.07
 
 

Bir çok basın yayın organında yazarlık yapmaktayım. Kitap piyasasina çıkarmış olduğum 4 romanım v..