Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '12

 
Kategori
Spor
 

Vedat “Yavuz” bir olimpiyat olacak

Vedat “Yavuz” bir olimpiyat olacak
 

Yaklaşık 2 ay sonra başlayacak olan Londra Paralimpik oyunları için Türkiye B1 Futsal(hiç görmeyenler) Milli Takımı ile olimpiyatlarda ter dökecek olan Orduspor takımı kaptanı Vedat Yavuz ilk resmi maça 29 Ağustos tarihinde çıkacaklarının bilgisini verdi

Olimpiyat kadrosuna girmek oldukça zor oldu çünkü, Türkiye’nin en seçkin sporcuları belirlenirken bir çok kritere cevap verdik ve bu gün olimpik kadroda yer aldık diyerek sözlerine başlayan milli futbolcu Vedat Yavuz; “ futbol milyonların sevgilisi benimde çocukluktan başlayan bir aşkım. Daha ilk okulda okurken görme engelliler takımları kurar özelliksiz toplarla oyunlar oynardık. Plastik zili olmayan toplardan bile zevk alarak oynardık. Bu gün futbolumun zirvesine ulaştığımı söylesem sanırım yanlış söz etmiş olmam” diyen Yavuz bir sporcu için olimpiyatlara katılmaktan daha onurlu bir organizasyon olamaz dedi.

OLİMPİYATLARA 3 ADIM KALDI

Olimpiyatlar için 2 aydır çok yoğun hazırlandıklarını anlatan milli sporcu Vedat yavuz 3 kamp sonra İngiltere’ye gidip resmi maçlarımıza 29 ağustos itibariyle çıkacağız. Pazartesi 20 gün İzmir Seferihisar da kamp yaptıktan sonra Londra iklimine yakınlığı nedeniyle güzide şehrimiz Ordu’muzda da kamp yapacağız. 3’ncü ve son kampımızı da kuş adasında yaptıktan sonra 24 ağustosta Türkiye’den ayrılacağız dedi.          

Paralimpik oyunlarında şartlar eşit ve bu sebepten dolayı iyi konsantre olan ve iyi oyun ortaya koyan takım başarıya ulaşacaktır diyen Vedat Yavuz; “ burada önemli olan Ordusporumuzu, Ordu şehrimizi ve Türkiye’mizi en iyi şekilde temsil etmektir. Başta Ordusporumuzun Başkanı Sayın Nedim Türkmen, görme engelliler resmi antrenörümüz Erkan Çömlek, Spor İl Müdürüm Ömer Yılmaz ve sayın rektörümüze çok teşekkür ediyorum.

18-28 TEMMUZ TARİHLERİNDE MİLLİ TAKIM ORDU’DA KAMP YAPACAK

Bu kampın şehrimize ve futbolumuza hayırlı olmasını umut ettiğini de dile getiren Vedat Yavuz; “ bu kampla birlikte olimpiyatlar yolunda Türkiye Görme Engelliler Futbol Takımıza başarılar diliyoruz ve şehrimizin ulusal anlamda tanıtımına katkısının olacağına gönülden inanıyorum.

GRUPLAR BELLİ OLDU

Paralimpik oyunları 29 ağustosta başlayacak ve Türk Milli Takımı Brezilya, Çin ve Fransa’nın gurubunda yar alıyor. Diğre grup olan  B grubunda ise Arjantin İngiltere ispanya ve İran bulunuyor.

Türkiye olarak İlk defa katılmamıza rağmen bu durumu bir başarıyla taçlandırmak istediklerini ve şartların eşit olduğuna inandıklarını da sözlerine ekleyen Vedat Yavuz “çünkü hepimizde görme engelli futbolcuyuz burada iyi motive olan ve az hata yapan takım başaracaktır. İyi koordine olup kale arkasını da dikkatli dinlersek sonuca giden takım olacağımıza inancım tam. Yücel Kaya yönetimindeki ekibimiz inşallah başarılı olacaktır. Bu hususta destek olan tüm basın mensubu değerli arkadaşlarımıza da teşekkür ederim” açıklamalarında bulundu. EfecanYılmaz

 
Toplam blog
: 59
: 324
Kayıt tarihi
: 19.04.12
 
 

Çocukluğumdan itibaren sadece izlemeyle yetindiğim haberlerin artık içerisinde bir birey olarak d..