Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '18

 
Kategori
Edebiyat
 

Vefa Nedir?

Herkesin vefa anlayışı farklı diye düşünüyorum,çünkü özde vefayı bilmeyen çok insan var,bir çok kişi sözde vefalı,vefanın özünü bilen çok az insan kaldı, günümüzde artık sevgi ve değerden uzak çıkar uğruna yaşayan  bir kitle var işine geldiği kadar samimi herkesle işine geldiği kadar dost olunabilen bir düzen kurulmuşlar o kötü düzende en güzel değerler harcanıyor  ne yazık kı insanlar birbirinden medet ummaktan kendi ayakları üzerinde duramaz olmuşlar.

Asalak bir yaşantı sonucu menffat değerleri her şeyin önüne geçmiş asalak bir yaşama yetecek kadar arsızlığa sahipler konu her ne olursa olsun zihinlerinde bir çıkar amacı var hep küçük hesaplar peşinde koşan minik insanlar. En sevdiklerini can dediklerini, yeni menfaatler söz konusu olduğunda hiç düşünmeden hayatlarından uzaklaştırmayı da gayet iyi başarıyorlar. Bu düzende memnun yaşayan insanlar ne anıları ne yaşanan acı tatlı anları nede aynı sofrada yenen bir parça ekmeği nede beraber içilen bir kahveyi değerden saymıyorlar. Gece gündüz demeden yanında olduğunuz olmak için ne fedakarlıklar yaptığınızın bir önemi yok onlar için her şey bir anda unutulup yok oluyor ne yazık değil mi?

Bu menfaat değerleri yüksek insanlar size sorgulama hakkı bile tanımadan sizi vefasızlık bir yana daha ileri gidip hakaret, iftira, sırlarınızla tehdit, (çevrenizle uğraşma ve bu bu boş bir uğraştır çünkü herkes kendi yaptıklarıyla karakterinini ortaya koyar)  sizin üzerinizden prim yapma hatta yetinmeyip daha ileri boyutta soylemlerle sizi hiç düşünmeden rencide edecek kadar hırs ve menfaat içinde sizi yok etmek isterken kendileri yok oluyorlar aslında.

Ben bu insanlara eksik iinsanlar demeyi doğru buluyorum bu tür insanların bir çok değerleri eksik menfaat uğruna insani değerleri yok olmuş ve vefa beklememek en doğrusu.Böyle  insanlar mutlaka hepimizin hayatından geçti, umuyoum ki bizleri biz olduğumuz için yanımızda olan menfaatsiz vefanın sözle değil özle alakalı olduğunu karakterine sinsirmiş eksik değil tam boş değil dolu insanlar yolumuzdan eksik olmasın. Sevgiler  ...                                                                                                                                                                                                                                                                                  İnci İlter                                                                                                                                            

 
Toplam blog
: 6
: 324
Kayıt tarihi
: 28.12.17
 
 

1978 Denizli ilinde doğdum. İzmir, Karabağlar Cumhuriyet Lisesi mevzunuyum. Mesleğim Muhasebe. Şa..