Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '08

 
Kategori
Basketbol
 

Vefakar basketbol ailesi

Vefakar basketbol ailesi
 

Sporda bazen gündem dışına çıkmanın, olaylara daha genel açılardan bakmanın faydalarına inanıyorum.

Biraz önce Basketbol Federasyonu web sitesinde Türkiye-Fransa maçından önce kaptan İbrahim Kutluay'a Milli formayı tüm branşlarda 250 kezin üzerinde giyen tek sporcu olarak verilen plaketi, devre arasında ise maça davet edilen, daha önce Fransa'ya karşı Milli formayı giyen eski basketbolcuların salonda seyirciye tanıtılması ile ilgili haberi okudum.

Bu eski Milli oyunculardan biri olan ve dün yapılan organizasyonda seyircilere tanıtılan Erdal Poyrazoğlu, basketbole başladığım yıllarda benim de antrenörlüğümü yapmıştı. FB ve Milli takım kaptanlığı yapmış olan Poyrazoğlu, aynı zamanda Diş hekimliği fakültesinde profesör olarak da iş hayatında kariyer sahibi örnek bir sporcu. Basketbolü bıraktığında altyapılarda görev alarak bu spora nice Milli oyuncular da yetiştirdi. Hiçbir maddi menfaat gözetmeden. Tamamen bu spora olan sevgisinden.

Türkiye'de basketbol bu büyük ailenin içinden yeşerdi ve büyüdü. Bu büyük aile de bu spora hizmet eden büyüklerini sayarak, onlar da küçüklerini severek, bu spora gönüllü hizmet ederek buralara gelindi.

Umuyorum bu gelenek bozulmaz ve böylece devam eder.

Saygı ve sevgilerimle.

 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..