Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '17

 
Kategori
Anılar
 

Vefatının 6.yılında Yüksel Güngören'i anarken

Sevgili Yüksel Güngören Hocamı, arkadaşımı, eşi bulunmaz bir eğitimci ve  spor adamını Ebediyete intikal edişinin 6.yıl dönümüne yaklaştığımız bu günlerde  ; bir kere daha rahmet, minnet ve özlemle anıyor, hakkında çeşitli vesilelerle güzel şeyler  yazanlara teşekkür ediyorum. Bence Yüksel hoca anlatılmaz yaşanır, ama artık onunla yaşamak mahşere kaldığına göre dilimin döndüğünce hafızamın elverdiğince  anlatmaya  çalışacağım.

1947 yılında Kayseri'de  orta halli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya teşrif etti. İlk ve orta tahsilini Kayseri'de yaptıktan sonra Dil Tarih Coğrafya Fakültesini başarıyla tamamlayıp Öğretmenlik mesleğine atıldı.

Çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.  Öğrencilerinin başarılı olmaları için çok uğraş verirdi. Yöneticiliğini yaptığı okulların her konuda ön sıralarda yer alması için gecesini gündüzüne katar.  Okulun beş kuruşunun  boşa harcanmasına , hele hele çar çur edilmesine  müsaade etmezdi.

Aranılan bir idareciydi.  Öyle olmasa Şeker Lisesi ve TED koleji gibi okullarda Müdürlük yapmaz , emekli olduktan sonra da özel bir dershanenin başına getirilmezdi

Yüksel hoca doğruluk timsali, harama tenezzül etmeyen, hiç bir faninin hakkını yemeyen dürüst bir insandı.  Ben onda kimsenin hakkı olacağını sanmıyorum.  Zaman, zaman saman alevi gibi parlarsa da  çabuk sakinleşir , gülümser muhatabını  öğrencisi bile olsa gönlünü alırdı.

Yüksel hoca iyi bir eğitimci olmasının yanı sıra fedakar, cefakar, pür amatör komple bir spor adamıydı.  Atletizm, Basketbol, Hentbol, Masa tenisi, Voleybol  hatta futbol bile ilgi alanındaydı. Atletizm ve masa tenisi ajanlıkları yapmıştı.

Hayata veda etmesi de 15.05.2011 Pazar günü yapılan   gençlik yürüyüşü esnasında geçirdiği kalp krizi neticesinde olmuştu.

Yüksel hoca aynı mahalleden hem akranım, hem de arkadaşımdı. Babası sağlık memuruydu. Annesi de güler yüzlü yardım sever yüzü nurlu bir hanımdı .  

Yüksel hocanın çocukluktan arkadaşım olması benim için, dolayısıyla Argıncıkspor için büyük bir şanstı çünkü yukarda da değindiğim gibi Yüksel Hoca komple bir spor adamıydı.  Kendisini Argıncık spor’a   davet ettiğimde, davetimi hemen kabul edip, Argıncıkspor’u Kayseri’nin en büyük spor kulübü yapmak üzere kollarını sıvayıp işe başlaması bilhassa salon sporlarında Argıncıkspor için bir milat  olmuştu.

O sıralar TED kolejinde Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.  Bu nedenle Kolejin Basketbolcularını Argıncıkspor’a  lisanslamış, böylece Baskette güçlü bir Argıncıkspor doğmuştu. Bilhassa yıldız ve genç takımlarda basketbolda Argıncıkspor’un bileğini büken yoktu.  Argıncıkspor Yıldız Basketbol takımı Kayseri Şampiyonu olarak guruplarda Şehrimizi temsil etme başarısını göstermişti.

Voleybolda da hoca sayesinde takım çıkaran argıncıkspor, masa tenisin de de Kayseri de marka olmuş , Kayseri’de yeni düzenlenecek Hentbol ligine de katılarak Rahmetl Yüksel Hoca sayesinde salon sporlarının hemen hepsinde  faaliyet göstermiş, üstelik başarıdan başarıya koşmuştu               Dedim ya hoca anlatılamaz ancak yaşanırdı.  Onunla uzun yıllar birlikte olabilen şanslı  insanlardan biri olduğum için mutluyum.

Yüksel hoca vasıtasıyla kazandığım en büyük değerlerden biriside Sevgili Erdoğan Ayata  olmuştu. 

Hocanın sevdiği  ve sık sık söylediği bir söz vardı ‘’ İTİMAT KONTROLE, KONROL İTİMAT’A MANİ DEĞİLDİR.’’ Bu sözünü de  ondan edindiğim kazanımlar arasında baş köşeye koyup, hep yararlanmışımdır.

Sonuç olarak tüm faniler gibi Sevgili Yüksel Güngören de  bu dünyadan ebedi aleme göç edip gitti. Ardında bir değil bir çok hoş seda  bıraktı.   Öyle sanıyorum ki binlerce seveni onu hep rahmetle yad etmektedir.

Bu yazıyı   sevgili Yüksel Güngören hocamıza karşı  Kayseri olarak  biraz vefasızlık yaptığımızı, onun için yapılması gerekenleri  yapmadığımızı düşünerek  özür mahiyetinde yazdım.

Bu yazıyı Rahmetli’nin talebesi  olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşündüğüm   Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çelik ‘in ilgisini çekmek ,  Yüksel Hocamızın isminin yaşatılması konusunda harekete geçmesini  teşvik etmek  için yazdım.

Aydemir Doğan ağabeyimizin  ismini bir caddeye vermek suretiyle ölümsüzleştiren Büyük şehir Belediye  Meclisimizin aynı hassasiyeti  bu değerli insan içinde göstereceğine inandığım için yazdım.

Ben de onu özlemle, minnetle ve rahmetle anıyorum.  Mekanının cennet bahçelerinden bir bahçe olmasını Rabbimden niyaz ediyorum       

 
Toplam blog
: 47
: 695
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

Övünmek gibi olmasın amma hem pür amatörüm ve de Kayseri'liyim. Amatörüm çünkü hayatım boyunca paray..