Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

Vehbi Koç'tan T.C. Hükümeti Başbakan'ı Erdoğan'a 'Vedia'

Vehbi Koç'tan T.C. Hükümeti Başbakan'ı Erdoğan'a 'Vedia'
 

Düşünmek zorunda...


Çocukluk yıllarıma bir yolculuk yapalım mı?

Ne dersiniz?

Keşke ‘zaman/mekan makinesi’ olsaydı: istediğimiz zaman dilimine ve mekanına bizi ışınlasa harika olurdu!

Babam yeni yıl hediyesi olarak Arçelik B-360 12.5 ayak buzdolabını bize sürpriz yaptığı 31 Aralık 1966 yılbaşı günü evimiz sevinçten bayram yerine dönmüştü.

O akşam yılbaşı yemeğinde annem babamın soğuk Kulüp Rakısı’nı getirince babam öyle keyiflendi ki; başladı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını döktürmeye;

“Bakın çocuklar, bu bir medeniyet harikasıdır. Bu medeniyet harikasını bize armağan eden de Vehbi Koç’tur. Hiç unutmayın bu ülkenin daha nice Koç’lara ihtiyacı vardır.”

Ne tesadüftür ki; ben de 22 yıl Beko Yetkili Satıcısı olarak İzmir-Karşıyaka’da Beko Markası’nı tüketicilerime satmanın onurunu yaşadım.

Fakat bir ‘sivil toplum hareketi’ olarak Gezi Parkı Direnişi’nde Divan Oteli’ne ‘sığınan’ yara alan direnişçilere ilkyardımın yapılması nedeniyle Başbakan Erdoğan her zamanki ‘önyargılı’ ve ‘agresif’ tavrıyla Koç Grubu’na ‘aba altından sopa gösteriyor.’

Tüm Dünya’da savaş halinde dahi ister ‘tüzel’ ister ‘gerçek’ kişiliği temsil edin; size sığınan yaralılara, kim olurlarsa olsunlar ‘ilkyardım’ anlamında katkıda bulunmak ‘insanlık görevidir.

Türk Sanayinin, hatta T.C. Hükümeti’nin temel taşı olan Koç Grubu’na karşı Başbakan’ın aldığı “Ben onlara gösteririm” tavrının sürmesi ile Koç Grubu değil, T.C. Hükümeti ve halkı zarar görecektir.

Başbakan Erdoğan ‘kibirli’ tavrını o kadar ileriye götürmüş ki; “Gezi Parkı direnişçileri ömür boyu hapis cezası ile tehdit edilirken; Koç’a adi kaçakçı muamelesi” yapılıyor.

Gülen Cemaati’nin kendisini Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı(GYV) aracılığıyla aydınlatmasına dahi tepki gösteren, kişisel ‘hezeyan’ ve ‘öfkesini’ kontrol edemeyen Başbakan Erdoğan; ‘kadirşinaslık’ ve ‘ahdi vefa’nın ne olduğunu ya bilmiyor ya da öğrenememiş olmalı…   

Eğer ülke ekonomisinin ‘amiral gemisi’ Koç su almaya başlarsa, öncelikle T.C. Hükümeti’nin Kaptanı önlem almak zorunda kalabilir.

Sayın Başbakan’ım ‘ülkesine aşık’ sade bir vatandaş sıfatımla sizleri Türk Sanayi’nin ‘Duayeni’ rahmetli Vehbi Koç’un veciz sözlerini anımsatmayı vatandaşlık görevi sayıyorum:

“Bilhassa Koç Holding gibi ticari ve sınai bir çok şirketleri şümulüne alan ve bu itibarla riski azalan bir şirketin hisse senetleri ile Vakıf tesis etmeyi tercih eyledim.

ALLAH’ın lütuf ve inayetiyle kurduğum bu Vakfı ilk önce varislerime ve derece derece onların kuşaklarına, iş arkadaşlarıma, sonra da amme nizam ve emniyetini korumakla görevli olan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne tevdi ediyorum.”

ALLAH gani, gani rahmet eylesin!

Not: Vehbi KOÇ Vakfı Resmi Senedi’nin 17 Ocak 1969 tarihinde Beyoğlu Birinci Noterliği’nde tanzim ve tasdiki esnasında yapılan yazılı açıklamadır. 18.08.2013, İzmir, Türkiye

Not: Fotoğraf Alıntıdır.   

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..