Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '15

 
Kategori
Güncel
 

Vehhabilerin yasını neden mi biz Tutmamalıyız?

Vehhabilerin yasını neden mi biz Tutmamalıyız?
 

Kral Abdullah Öldü


Öncelikle bilinmelidir ki bizim için böyle bir konuda aslolan İSLAM'dır. İslam'a faydası olmayanın gözümüzde bir değeri yoktur. Biz MÜSLÜMAN TÜRK'ÜZ. Bu doğrultudaki hassasiyetimiz de, bu açıdan ileri gelmektedir. Dinimiz İslam'a verdiği onca zarara rağmen, zerre kadar fayda sağlamayan Kral Abdullah'a da yas tutmamız bu doğrultuda beklenemez.

"Bir kaç Mehmet için meclis dahi toplanamaz" diyenlerin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına Kral Abdullah için yas ilan etmelerini de vicdanların şaşmaz adaletine bırakmak gerek diye düşünüyorum..

Yazıma fikir ve mücadelesine son derece saygı duyduğum, fikri duruşuyla bir rehber olan Üstad'ın kitabından aldığım bir açıklama ve bilgilendirme yazısı ile son vermek istiyorum.

 Necip Fazıl'a göre Vehhabilik nedir?

"En kısa ve özlü ifadeyle, nedir şu Vehhabilik; ve ölçüleri nelerden ibaret?

Vehhabilik, İbn-i Teymiyye bahsinde kullandığımız tabirle, bir nevi İslam materyalizmasıdır ve materyalizmanın son durağı ALLAH'ı tanımamak olduğu halde bunlar tanıdıkları ve en doğru tanımanın kendi mezheplerinde olduğu iddiasındadır. Ruha, ruhaniyete, onun ölüm sonrası devam ve tasarrufuna inanmaksızın ALLAH'a nasıl inanılabilir, veya ALLAH'a inanıp da ruh nasıl inkar edilebilir? Hem göze inan, hem de onun gördüğüne inanma, olur mu?

Sorarsanız «inanıyoruz!» diyeceklerdir. Fakat zoraki bir inanıştan sonra gizli bir inkar içinde o inanıştan kurtulmaya çabaladıklarını teslim etmeyeceklerdir.

Kurdukları devlet..

«Suudi Arabistan Krallığı...»

Gerisi malum...İki batın sonra bugün... Romanları bu kadar...
 

(DOĞRU YOLUN SAPIK KOLLARI- Necip Fazıl Kısakürek)

 

 

 
Toplam blog
: 12
: 653
Kayıt tarihi
: 14.10.14
 
 

Mustafa DUYAR, "SON MEKTUP" kitabı'nın yazarı olmasının yanı sıra Tıp Fakültesi öğrencisidir. Şii..