Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Vekil Danışmanlığı, yeni bir savurganlık mı?

Vekil Danışmanlığı, yeni bir savurganlık mı?
 

Danışmanlar yolda


Okuduğum haber doğru ise, bir milletvekili ikisi yardımcı personel biri de danışman olmak üzere üç kişiye ekmek kapısı açabilecek. Ne iyi değil mi? Bir nebze olsun işsizlik azalacak.!

Bir de başka gözlükle bakalım:

Her girişim ülkenin olanaklarına göre planlanmalı,bir tarafı şişirirken diğerlerine de bakabilmeliyiz. Daha dün, doğuda şehit olan erimizin, bu acı olaydan bir süre önce Ankara'daki babasından postal istediğini gazetelerden okumuştuk. Demek ki; ülkeyi korumak üzere çarpışmaya gönderdiğimiz evlatlarımızın ayaklarını ısıtamıyorken, yaşamakta olduğumuz doğal afet sonucu, şu saatlerde onca vatandaşımız çadırlarda titrerken, planlarımızı iki kez gözden geçirmemiz gerekiyor.

Örnekleri çoğaltarak, duygu sömürüsü iftirasına hedef olmak istemiyorum. Ben daima, daha güçlü bir ülke için savurganlığın önlenmesinden yanayım. Her ilimizin, bilgisine ,hünerine güvenilerek seçilmiş yeterli sayıda  vekilleri varken, "danışmanlık" lüksü nereden çıkarıldı. Eğer Avrupa'ya uyumun şartlarından ise, bu uyuma meclisten değil halkın temel ihtiyaçları penceresinden bakılması gerekmez mi?

Doğudaki yıkıntıları uzaktan izlemeyiniz. Eğer ayakta kalmış bir toprak barınak görebiliyorsanız, lütfen içine girip, tavanına bakınız. Bu tavanda bol ışıklı pahalı avizeler değil, sık aralıklarla uzatılmış söğüt ağaçları ve onların üzerine döşenmiş keven otlarını göreceksiniz. Ve şunu da bilmenizde yarar var:Bu barınak, tavuk kümesi değil, "birinci sınıf!" vatandaş dediğimiz insanlarımızın "DAM" dedikleri mütevazi barınaklarıdır.  Olanaklarımız var ise bu insanlarımızı sağlıklı konutlara kavuşturalım.

Vekillerimiz için tasarlanan donanımın maliyeti de kabarık. Her bir vekilimiz için,  üç ek personelin bütçeye aylık maliyeti(Yolluklarla birlikte) 10.900 tl.(on milyar dokuz yüz milyon eski tl.) Bu uygulamanın bize ağır geleceğine inanıyor ve ilgilileri bir kez daha düşünmeye vavet ediyorum. Vekillerimiz ülke koşullarına göre özveride bulunup, kendi bilgi  birikimleri ile yönetime katkıda bulunabilirler. Kendileri vekil olduklarına göre öncelikle halkın taleplerini meclise taşıyacaklar, meclis ise çıkaracağı yasalarla konuyu çözümleyecek. Onların personel çalıştırarak ayrıca neler yapabileceklerini ben sadece tahmin edebilirim. O tahmini de buraya yazmak doğru olmaz. Sadece gereksiz olduğunu işaret edebilirim. Neden mi? Ben uzun yıllar oldu  bir milletvekilinin kürsüye çıkıp bir fikir beyan ettiğine ve bu fikrin değişim sağladığına şahit olmadım. Gördüğüm neydi? Hazırlanmış yasaları oylamak. O kadar.

Her kurum kendi görevini hakkı ile yaptığı vakit, vekillerimizin ayrıca takiplerine ihtiyaç kalmaz, Aksi halde her konuda onların uyarıları beklenecekse yükleri giderek ağırlaşır. Bence böyle pahalı çözümler yerine devlet çarkının düzgün işlemesini hakim kılmak yeterlidir.

Daha mutlu bir ülke için, kaynaklarımızın korunup kollanacağına olan inancımı korumak istiyorum. Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 163
: 1230
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1941 yılında Trabzon'da doğdum. 1961 Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulunu bitirdim. 1965 A..