Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Vekil maaş zammı ve bir haftadan beri et yiyemiyen vekiller...

Vekil maaş zammı ve bir haftadan beri et yiyemiyen vekiller...
 

Hani Türkçemizde güzel bir laf vardır. “Kendine Müslüman” diye…

‘Kendilerine Müslüman’ olanlar, başkasının hakkına saygı göstermeyen, bencil, aymaz, çıkarına düşkün kimselerdir. Yani ‘komşusu açken tok yatan’ cinstendir.

Mecliste bir şeyler oluyor, ama olanlar her nedense hep gece yarısı oluyor!

Gündüzleri meclis kulislerinde, restoranlarında geçiren vekillerimiz, gece oldu mu, özellikle gece yarısından sonra hemen işe koyuluyorlar. Ve kendilerine yönelik yasaları, birlikte hareket edip, tıpkı Habur’da kurulan ‘Çadır Mahkeme’leri gibi işi kısa sürede bitiriyorlar.

Habur’un malum mahkemeleri bölücüleri 7 dakikada yargılayıp aklarken, meclisimizin cevval, iş bilen, yongayı hep kendine yontan, halkını daha iyi temsil etmesi için önce karnını doyurmayı(!) düşünen vekillerimiz,  kendileriyle veya meclis çatısı altında çalışanlarla ilgili kararları en fazla on dakikada hallediyorlar.

Hatırlarsanız, önce vekillerimiz için birer şoför tahsis edildi. Şoförlük deyip geçmeyin maaşları lise ve üniversite tahsiline göre ayarlandı. Halkın çocuğu üniversiteyi bitirip, işsiz gezmek veya hamallık yapmaktansa, meclisin çatısı altına sığınıp, vekile şoförlük yapmayı daha uygun buldu!

Vekillerimiz haftanın üç günü çalıştıklarından çok yoruluyorlardı. Bu yorgunlukla araba kullanamayacakları için, kendilerine birer şoför tahsis edilmesini, halk olgunlukla karşıladı!

Şoför olayından sonra, sıra danışmana geldi. Görüldü ki; vekillerimize bir danışman yetmiyor. Derhal harekete geçilip, vekil danışman sayısı üçe çıkartıldı. Ve danışmanların ücretlerine yüzde 170 zam yapılarak, en düşük danışman maaşı 5.400TL çıkartıldı. Tabi meclisimizde vekillerimizin işlerini organize eden sekreterler vardı. Onlarda bu organizasyondan nasiplendiler.

Önce şoför, sonra danışman maaşlarına okkalı bir zam yapılınca sıra kime geldi?

Bir şoför, bir danışman bu kadar maaş alırken, iki yılda emekli olan ve haftada üç gün çalışan vekillerimize(!) bu kadar ağır yükün altında ezilirken, aldıkları düşük maaşa bir çözüm bulmak gerekiyordu! Bunun yolu da; bir gece yarısı operasyonuyla ve dört partinin ortak hareketi etmesinden geçiyordu. Onlarda öyle yaptılar! Ve bir gece yarısı operasyonu ile iş bitirdiler!

Madem böyle bir yükün altına giriliyor. Buna kökten bir çözüm bulmak gerekiyordu. Vekillerimizde öyle yaptılar. Vekillerimizin önce emekli maaşları düzenlendi. Emekli maaşlarına 3 ila 5 bin lira arasında zamlar yapıldı. Ardından normal maaşlarına da zamlar yapılarak, bir vekilin kendi maliyeti devlete 20 bin lirayı buldu. Danışmanlar, sekreter ve şoför, yaktığı benzin, konuştuğu telefon, yediği yemeğin maliyeti bunlara dâhil değil!

İşte; memura, emekliye, işçiye ‘ne yapalım, bütçenin imkânları bu kadar’ diyenler, söz konusu kendileri olunca bütçenin dibini görünceye kadar yükleniyorlar!

Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in zamları savunurken söyledi bir söz çok önemli. “Siz milletvekili maaşından ziyade, Merkez Bankası Başkanı, çalışanları, diğer bağımsız(!) kurumların başındakilerin maaşına bakın” diyerek, haklılıklarını ortaya koyuyor!

Siz bu ülkenin iki numarası değil misiniz? Çıkın açıklayın o kurumları ve çalışanlarının maaşını. Halk da vekillere yapılan kıyağı unutup, o kurumların başındakilerin maaşlarını tartışsın!

Meclis başkana zammı bu şekilde savunursa, vekillerin savunmalarının daha dramatik olması gerekiyor! İşte o savunmalardan en dramatiği:

Ben bir haftadan beri et yiyemiyorum” vah garibim vah…

Bu vekil kim mi?

CHP Afyon milletvekili Ahmet Toptaş!

Şimdi buradan bir öneri yapayım: CHP parti olarak hemen bir kampanya başlatsın!  Toplanan yardımları bu vekilimize ve diğer, bu yasaya geçerli oy verenler arasında paylaştırsın.

Halkını canla başla temsil eden böyle bir vekilin et yiyememesi gerçekten çok acı!

Bu neye benziyor biliyor musunuz? ‘Ekmek bulamayanlar pasta yesinler’ diyen Fransa Kraliçesi Marie Antoinette’ye…

Neymiş efendim?

Vekilimiz bir haftadan beri et yiyemiyormuş! Bu halk eti doğru düzgün rüyasında bile göremez oldu. Siz bir hafta et yiyemediğinizden bahsediyorsunuz.

Buradan bu vekile sormak istiyorum. Çalışanların ve emeklilerin aldığı maaşların ortalaması nedir? Ya da bu ülkede asgari ücret ne kadardır?

Böylesi milletvekilleri, kendisine sosyal demokrat diyen bir partiye yakışmıyor.

Bu yasaya olumlu oy kullanan CHP’li Afyon milletvekili Ahmet Toptaş ve Bolu milletvekili Tanju Özcan’ın partiden biran önce uzaklaştırılması lazım.

Yeni(!)CHP yoksa böyle bir şey mi?

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..