Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '19

 
Kategori
Hukuk
 

Velayetlerde Görüş İhlali

Bir önceki Süresiz Nafakanın iptaline ilişkin yazımdan sonra bu konudan mağdur insanlardan bay/bayan çok olumlu dönüşler ve mesajlar aldım. Hatta bazı nafaka alan bayanların keşke bir an önce çıksa, devlet tarafından haklarımız yada mağduriyetimizin giderilmesi her yönden iyi olur, çünkü her nafaka günü sorun ve sıkıntılar yaşıyoruz, belki iş imkanlarımızda olur bu nafakayada ihtiyacımız kalmaz diyen.

Gelen mesajlar arasında bir arkadaşımız "Süresiz Nafaka" dışında yaşadığı ayrı bir sorununu anlattı ve bu konuya değinmemi istedi. Aslında bu konuda çok tanıdık ve çözülmesi gerek bir sorun bu konu hakkında da çalışmalar ve çözümler kısmen yapıldı.

Aile birliği biter, ve ortada müşterek çocuklar vardır, velayetler kimin istediği değil, kimin yanında daha iyi bir geleceğe hazırlanır gözetilmesi, vicdani duyguların dışına çıkılmalıdır. Velayet genelde anneye bırakılır erkek tarafına 15 günde bir görüş okul tatillerinde yatılı olarak alınması yoksulluk ve çocuk nafakasıda erkeğe borç yazılır. Ancak hemen hemen her gün görülen ve yaşanan çocuk icra durumları olur, velayeti alan taraf çocuğun görüş hakkını engeller, görüş günü başka yere gider, telefon açmaz vs vs, farklı şehirde yaşayan kişi h.sonu gelir çocuğunu almak gezdirmek için, onca nafaka öder üstüne maddiyat yönünden sıkıntılı olsada denk eder de gelir, ama göremez çocuğunu, h.sonu olduğu için icra alıp götürmeside olanaksız, çocuğunu görmeden duymadan geri döner, bu süreç devam ettikçe adam kinlenir, pskolojisi düşer, ve hatalar yapmaya başlar. Çoğuda vahim sonuçlar çıkartır karşımıza, her şey bir yana icra ile çocuk alınırken yaşananlar o çocuğun nasıl bir tramvaya itildiğini acı olarak karşımıza çıkartır.

Velayet hakkı elinde olan kişi, babaya veya anneye ceza verdiklerini sanırken aslında en büyük cezayı çocuklarına verdiklerini görmezler, çok sevdiği çocuğunu bu savaşa dahil eder, kinci ve kavgacı ortama sürükler gelişimide sorunlu olarak yürür, işte o çocuk büyüdüğünde bir aile kurduğunda veya çevresel sosyal yaşam hayatında sorunlu biri olur çıkar karşımıza, oysa kendileri ayrılmıştır, kendileri ile görüşmeme hakları olsada çocukların diğer taraf ile görüşmesini engellemek saçmadır ve hak değildir. Kendi egolarını veya kinlerini çocuklarının üzerinden yapmak oldukça yanlış ve akli bir sorundur, tedavi şarttır.

Umarız bu konuda da çocukların anne veya baba ile görüşü icranın olmadığı ve devletin çok titiz çalışması ile sağlanır, buna dönük çalışmalarda yapılıyor ama henüz tam anlamıyla sağlanamadı. 

 
Toplam blog
: 39
: 115
Kayıt tarihi
: 06.09.18
 
 

Gümrükleme hizmeti veren özel şirketin ith.müş.temsilciliğini yapıyorum, mesai dışında vaktimi ai..