Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '18

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Velinimet Hukuku; Yargıtay Patrona “Pinti” Diyen İşçinin Tazminatsız İşten Çıkarılmasına Karar Verdi

Velinimet Hukuku; Yargıtay Patrona “Pinti” Diyen İşçinin Tazminatsız İşten Çıkarılmasına Karar Verdi
 

Yargıtay: "Patrona ‘pinti’ diyen tazminat alamaz"

Yargıtay, patronu için "cimri, pinti" gibi ifadeler kullandığı gerekçesiyle işten atılan kişiye tazminat verilmemesine hükmetti. Arkadaş sohbetlerinde patronu için, "cimri, pinti" benzetmesi yapan işçi, tazminatsız işten atıldı. Çalıştığı işyerinden, iş sözleşmesinin işverence haksız olarak feshedildiğini ileri süren işçi, 2'nci  İş Mahkemesi'ne müracaat ederek, kıdem ve ihbar tazminatları ile fazla çalışma, hafta tatili, yıllık izin ve genel tatil ücreti alacaklarını talep etti. Mahkemede savunma yapan davalı işveren ise davacının işyerinde kullanımı yasak olmasına rağmen gizli oturumlar açarak yazdığı e-maillerde, şirket sahibi hakkında da "Cimri, pinti, yumuşak" gibi kelimeler kullandığını ve küfür ettiğini öne sürdü.(internet)

Birisine “pinti” deseniz sizi dava etse ceza görür müsünüz?

Kaldı ki suç olsa bile işçinin hak edilmiş kendisi ve ailesinin geçimi için nafakası üzerinde böyle hukuk dışı uygulamalar yapılamaz.

Hukuk bile katilin hak ettiği parayı verir, asacaksa sonra asar.

Anlamakta güçlük çekiyoruz, işçi yıllarca çalışsın, günlük hayatta herkesin herkese kullandığı, hakaret sayılmayan bir ifadesi yüzünden hem işten çıkarılsın hadi bunu da geçtik hak ettiği tazminatı verilmesin.

Biz hukukta geriye doğru mu gidiyoruz acaba?

Hani illa da suç deniliyorsa başka şekilde cezalandır; bu, insanların ekmeğiyle oynamaktır.

Böyle bir emsal karar nelere yol açar? Yarın öbür gün biri bana çirkin dedi diye tazminatsız işten çıkarmaya kalkar. Keyfi uygulamalar artar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..