Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '13

 
Kategori
Dünya
 

Venezuela lideri yaşamını yitirdi

Hugo Rafael Chavez, Ülkesi için çalıştı, çalkantılı, darbeli bir yaşamla  ülkesinin başına gidip geldi.Latin Amerika ülkelerinden Venezuela'nın Dedvlet Başkanı, Mücadeleci, halkını kucaklayan, hiç bir güçlükten yılmayan bir kişiydi.O ülkesinde, daha barışcıl, adil, özgür bir dünyanın, ancak Sosyalizmle mümkün olacağına inanıyordu bu uğrda mücadele verdi.Halkına ücretsiz eğitim, sağlık ve konutlandırma olanaklarını sunarak, halkının gözünde taht kurdu.Görüş ve düşüncelerini halkı ile özgürce paylaşan, korkmayan, yılmayan bir devlet başkanıydı.Yakalandığı amansız hastalık kanser, onu 5 Mart 2013 tarihinde 59 yaşında  bu dünyadan götürdü. Ne kadar güçlü, hırsılı, mücadeleci olursan ol neticede hepimiz bir gün bu dünyadan gideceğiz.Önemli olan arkamızda bıraktığımız güzel ünvanlar, övgüler, dualar.Allah rahmet eylesin.

NAHİDE ÇELEBİ

HUGO RAFAEL CHAVEZ HAYATINI KAYBETTİ

Küba'daki kanser tedavisinin ardından 18 Şubat'ta ülkesine dönen Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez hayatını kaybetti. Devlet Başkan Yardımcı Nicolas Maduro yaptığı açıklamada Chavez'in tedavisinde en zorlu saatleri geçirdiğini belirtmişti. Başkent Caracas'taki bir askeri hastanede kemoterapi tedavisi gören Chavez'in sağlık durumunun akciğer enfeksiyonu nedeniyle kötüleştiği açıklanmıştı. İlk kez Haziran 2011'de kanser teşhisi konulan Chavez, üç kez ameliyat olmuş, kanserin tekrarlaması üzerine aralıkta dördüncü kez ameliyat masasına yatmıştı.58 yaşındaki Chavez, ekim ayındaki seçimde üçüncü kez devlet başkanı seçilmiş ancak hastalığı nedeniyle yemin törenine katılamamıştı. ABD'Lİ DİPLOMATLAR SINIR DIŞI EDİLDİ VenezuelaDevlet Başkan Yardımcısı Maduro, Chavez'in ölümden dış mihrakları sorumlu tuttu. Maduro, Chavez'in hastalığının arkasında "Venezuela'nın ezeli düşmanlarının" çevirdiği gizli saklı işler olduğunu iddia etti. Chavez'in ölüm haberinden birkaç saat önce Caracas hükümeti, ABD Büyükelçiliği'nde görevli iki askeri ataşenin Venezuela ordusu hakkında casusluk yaptıkları iddiasıyla sınır dışı edilmelerine karar verdi.

CHAVEZ ABD'Yİ SUÇLAMIŞTI Venezuela Devlet Başkanı Chavez, tedavi gördüğü dönemde yaptığı bir açıklamada, Güney Amerikalı liderlerin son dönemde peş peşe kansere yakalanmasına ilişkin ilginç bir iddia ortaya atmıştı. Bu durumu "son derece garip" bulduğunu belirten Chavez, ABD'nin "kanseri yaymak için yeni bir teknoloji geliştirmiş olabileceğini" öne sürmüştü. ABD ise Venezuela liderinin iddialarına tepki göstermiş, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland iddiaları "menfur ve korkunç" olarak nitelendirmişti.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..